• NL
  • WIE
 

Het massief passiefhuis van Wienerberger

een passiefhuis volgens de traditionele bouwmethode

Massief passief woning
Massief passief woning Architectenbureau Jan Stranger bvba

Om de drempel naar het kiezen voor een passiefhuis te verlagen, ontwikkelde Wienerberger het massief passiefhuis: een traditionele woning met massieve muren in keramische bouwmaterialen volgens onze eigen bouwtraditie.

Traditionele bouwmethode

Massief passief woning
Massief passief woning Architectenbureau Jan Stranger bvba

Het massief passiefhuis combineert alle economische en ecologische voordelen van een passiefhuis met het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen.  Een massief passiefwoning is helemaal aangepast aan ons vochtig klimaat, onze vertrouwde bouwmethodes, architecturale stijlen en hoge comforteisen.

 

Bij een massief passief woning wordt er vertrokken van een klassieke geïsoleerde spouwmuuropbouw.  Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in keramische gevelstenen van Terca of Desimpel of met Koramic kleipannen, het binnenspouwblad in gelijmde Porotherm keramische binnenmuurstenen.  De keramische wanden worden makkelijk luchtdicht gemaakt door de binnenzijde van de binnenmuren te bepleisteren.  Tussen beide spouwbladen, aansluitend op het binnenspouwblad, wordt een dikke isolatielaag voorzien.

De massief zero-energie woning

KoraSun®
KoraSun®

De massief zero-energiewoning vormt een logisch vervolg op het massief passiefconcept.  Een massief zero-energiewoning is een passiefwoning die haar minimale energiebehoefte voor verwarming en koeling compenseert door de aanmaak van hernieuwbare energie.  In de massief zero-energie woning van Wienerberger wordt de energie opgewekt met behulp van KoraSun® fotovoltaïsche zonnepanelen.  Deze PV-panelen, ontwikkeld en geproduceerd in België, passen naadloos in de Koramic kleidakpannen wat een esthetisch uiterst geslaagd resultaat oplevert.

terug naar boven