• NL
  • WIE
 

Collecties Terca gevelstenen

De verschillende Terca gevelsteen collecties die u bij Wienerberger kunt kopen, opgedeeld in categorieën op basis van structuur en visueel effect.

Wienerberger serveert u een uitgebreid aanbod Terca gevelstenen binnen afgelijnde collecties. Om het voor u overzichtelijk te houden hebben we deze ingedeeld volgens bepaalde eigenschappen die de bakstenen typeren. Zoals gebroken, ruw, glad … Binnen elke collectie hebt u dan nog eens keuze tussen verschillende kleuren en formaten. Zo kiest u vlotter de baksteen die van de gevel ùw gevel maakt.

Hierna nog vragen? Probeer dan eens onze gevelsteen zoekmachine of kom langs in één van de Wienerberger showrooms.

Caracterra gevelstenen

Ambachtelijk

Ambachtelijke gevelstenen krijgen de look van artisanale bakstenen die nog altijd in een oude ringoven gebakken worden. De oven wordt gestookt met kolen, zoals de traditie voorschrijft. En alle stenen worden manueel in en uit de oven gehaald. Natuurlijke en unieke kleurschakeringen met veel karakter, dat is daarvan het mooie resultaat. Deze collectie omvat Artiza, Caracterra, Linaqua.

meer ›

Imperium Albius

Cementering

Deze gevelstenen worden afgewerkt met een duurzame kaleilaag. Dat is een dunne laag cement die we rond de steen aanbrengen en zowel een strakke als dynamische uitstraling kan opleveren. Het resultaat is een glad tot ruw oppervlak, dat de bakstenen goed bestand maakt tegen regen en wind.

meer ›

Cassia

Gebroken

Creëer boeiende licht- en kleurnuances in uw gevel dankzij de gebroken lijnstructuur en extreme reliëfverschillen in deze bakstenen.

meer ›

Recup gevelstenen

Getrommeld

Getrommelde stenen zijn nieuwe bakstenen waarbij het uitzicht wordt gecreëerd van gerecupereerde bakstenen. Een gloednieuwe gevel krijgt zo een verouderde en rustieke look.

meer ›

Linnaeus Betula

Glad

De ‘gladde’ collectie bevat bakstenen met een afgewerkt, effen en strak uitzicht. Gekenmerkt door strakkere lijnen en soms afgewerkt met fijne, gelijkmatige bezanding.

meer ›

Agora handvorm gevelstenen

Handvorm

De term ‘handvorm’ verwijst naar het productieproces. De stenen hebben nerven, zijn ongelijkmatig bezand en kunnen zowel egale als zéér genuanceerde kleuren hebben. Daarnaast hebben deze bakstenen oneffen en ruwe zijden, wat een rustiek effect geeft.

meer ›

Marono Gesmoord Extra

Ruw

Een opvallende en uitgesproken ruwe structuur vindt u in deze categorie bakstenen. Zo krijgt uw gevel een dynamisch karakter.

meer ›

Egala Koraalrood vormbak gevelsteen

Vormbak

Deze bakstenen zijn een afgeleide van handvormstenen, maar de klei wordt extra samengedrukt tijdens het productieproces. Hierdoor vertonen deze stenen nauwelijks tot geen nerven en een meer afgelijnde vorm.

meer ›

Milosa gevelstenen

Wasserstrich

Hier vindt u bakstenen met een gladde, geschaafde en onbezande oppervlaktestructuur. Daardoor is de natuurlijke kleur van de kleimix mooi zichtbaar en krijgt uw gevel een zachte, genuanceerde tint.

meer ›

terug naar boven

Nood aan meer inspiratie?

Ontdek Innovate.in.architecture: