• NL
  • WIE
 

Nieuws & Events

Eigentijds

Bouwstijlen en bakstenen, hoe kiezen?

Als we het hebben over individuele bouwstijlen (loft, hoeve, minimalistisch, …) dan kunnen we zeer uitgebreid gaan, als we echter naar de overkoepelende families gaan kijken dan hebben we drie grote bouwstijlen; Eigentijds, Modern en Traditioneel. Elke bouwstijl heeft een invloed op de keuze van de baksteen, dak en bouwmaterialen, of niet?

meer ›

Warm weer

Verwerken van gevelstenen bij warm weer.

Werken op de bouwwerf bij warm weer is niet altijd zo evident. De hitte maakt fysieke arbeid veel zwaarder en het treffen van de nodige maatregelen is dan ook geen overbodige luxe. Naast maatregelen die genomen worden mbt de werkomstandigheden, vragen bepaalde werkzaamheden ook extra aandacht om ook bij dit warme weer een kwalitatief resultaat te bekomen. Bij uitvoeren van metselwerken bij warm weer is het voorbevochtigen van de stenen of het nabehandelen van het metselwerk een bruikbaar advies.

meer ›

BIM Textuurgenerator

Wienerberger presenteert nieuwe online BIM/Textuur-generator

BIM-modelleren met de gevelstenen en kleiklinkers die in het project worden gebruikt én meteen beschikken over correcte technische en visuele informatie over die keramische producten: het kan met de gloednieuwe online BIM/Textuur-generator van Wienerberger. Deze slimme tool voor Autodesk Revit-gebruikers voegt automatisch eigenschappen aan het product toe, textuur inbegrepen.

meer ›

Façabrick Plaatsen steenstrippen

De vier meest gestelde vragen over Façabrick.

Regelmatig ontvangen we verschillende vragen over de renovatieoplossing Façabrick. Om het voor u eenvoudiger te maken beantwoorden we hieronder de vier meest voorkomende vragen.

meer ›

Brick Mix

Durf combineren.

In uw zoektocht naar de juiste materialen voor uw nieuwbouw of renovatie spendeert u veel tijd samen met uw architect, zeker voor de gevel, want deze zal iedereen te zien krijgen. U wenst kleuren of texturen te combineren? Aarzel niet en durf in overleg met uw architect verschillende gevelstenen of materialen te combineren!

meer ›

Rustica Oud Heverlee

Bakstenen kopen? Enkele adviezen en tips.

Plannen om bakstenen te kopen voor uw woning? Dan maakt u best een weloverwogen keuze voor deze investering. Lees daarom onze adviezen en tips en kies met een gerust hart.

meer ›

Brick Award 2018

Wienerberger Brick Award 2018: schrijf nu in!

- Wienerberger is voor zijn Brick Award 2018 op zoek naar uitzonderlijke baksteenprojecten uit alle hoeken van de wereld.
- Zowel architecten als architectuurcritici en journalisten mogen projecten indienen.
- De inzendperiode loopt tot 20 april 2017.

meer ›

stapelingproject

Wienerberger wordt even een academie

Studenten architectuur zetten baksteen naar hun hand

Vorige week verwelkomde Wienerberger een 100-tal studenten uit het derde jaar bachelor architectuur van de Universiteit Antwerpen. In het kader van de studio Architectuur en Constructie dompelden de ontwerpers in spe zich bij de fabrikant van keramische bouwmaterialen drie dagen lang onder in het onuitputtelijke thema ‘baksteen’.

meer ›

Steenstrippen

Renovatieplannen? Ook voor uw renovatie bouwt u op Wienerberger.

Renoveren is investeren. U streeft dus naar het beste rendement. Dat krijgt u met de renovatieoplossingen van Wienerberger. Een grondige en correcte renovatie resulteert in een blijvende waardevermeerdering. Uw woning krijgt het cachet dat ze verdient. Met goede oplossingen bespaart u vanaf dag één op de facturen voor onderhoud, energie en waterverbruik. Omdat ze beter beantwoordt aan de duurzaamheidseisen van morgen, krijgt uw gerenoveerd woning ook op termijn een flinke meerwaarde.

meer ›

Metropolis Atrium Rood

Ga voor een gevel met een uniek DNA met Imperium en Metropolis

Op BIS zet Wienerberger eens te meer de toon met een aantal nieuwe gevelsteencollecties die uw woning een uniek DNA geven. Het geheim? Een niet te evenaren mix van formaten, kleuren en texturen. Mogen wij u voorstellen: de collecties Metropolis en Imperium.

meer ›

Eco-brick Paepesteen

Ervaar hoe super de smalle Eco-brick en de fijne Bellus zijn

Op Batibouw presenteert Wienerberger onder de noemer ‘fijn & smal’ de smalle Eco-Brick gevelsteen en de fijne keramische lei Bellus. Met deze materialen voor respectievelijk gevel en dak beschikt u over een ruime waaier aan esthetische mogelijkheden, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Bovendien bieden beide oplossingen extra voordelen.

meer ›

Eco-Brick Atlas

Extra troeven voor Eco-brick

De gevelsteen voor meer isolatie en woonruimte

meer ›

Cassia gesmoord

Cassia brengt leven in de straat

Gevelsteen met twee verrassende gezichten

meer ›

Cassia Gesmoord

Kies voor een spraakmakende gevel met de nieuwe Terca gevelstenen

Op Batibouw laten de Terca gevelstenen van Wienerberger eens te meer van zich spreken. Met de gloednieuwe reeksen Cassia en Latero gevelstenen van Terca kiest u voor een woning met een sprekende en spraakmakende gevel.

meer ›

Wasserstrich Special Zwart

Europese architecten vinden baksteen meest duurzame gevelproduct

Architecten uit acht verschillende Europese landen bestempelen bakstenen als meest duurzame gevelproduct. Deze conclusies blijken uit het onderzoek ‘Q3 2013 European Architectural Barometer’.

meer ›

Eco-Brick Atlas

Eco-brick nu verkrijgbaar in diverse nieuwe kleuren

De gevelsteen voor meer isolatie en woonruimte krijgt nog meer uitstraling

meer ›

Jury meeting Wienerberger Brick Award 2014

Wienerberger Brick Award 2014

De internationale Wienerberger Brick Award wordt sinds 2004 om de twee jaar toegekend aan enkele pareltjes van moderne en innovatieve architectuur in baksteen. Ook dit jaar werden internationale architectuurcritici en –journalisten gevraagd om bijzondere bakstenen constructies in te dienen voor de Wienerberger Brick Award 2014.

meer ›

4 efficiënte oplossingen

Alle oplossingen voor gevelrenovatie in een handige tool

Een schat aan informatie en inspiratie voor gevelrenovatie.

meer ›

Brick Award

Wienerberger Brick Award 2012

Wereldmarktleider reikt voor de vijfde keer award uit voor architectuur in baksteen.

meer ›

Renovatiegids

Nieuw: renovatiegids

Gids boordevol tips en informatie voor een geslaagde renovatie

meer ›

Metselwerk types

Metselwerk met dunne voegen

Dunne voegen zijn hotter dan ooit. Dunne voegen zorgen voor een mooi massief uitzicht, wat uw gevel helemaal tot zijn recht laat komen.

meer ›

terug naar boven