• NL
  • WIE
 

Prijslijst voor particulieren

Keramiek is een investering in een duurzame gevel. 3 factoren zijn belangrijk om de prijs van bakstenen te vergelijken.

Prijslijst gevelstenen particulieren
Prijslijst gevelstenen particulierenDownload hier onze prijslijst
Eerst en vooral: vergelijk prijzen van bakstenen per vierkante meter en niet per steen! Zo houdt u met alles rekening, ook met het verwerken van de stenen op de werf, transport, etc.
 
Is een keramische gevel duurzaam? Absoluut. Studies bewijzen dat een gevel uit keramische bakstenen gemakkelijk 150 jaar stevig stand houdt. Dankzij onze expertise kiest u bovendien uit een vrijwel oneindig aanbod van kleuren en types stenen. Uw eigen identiteit weerspiegelen in uw unieke gevel, dat kan met keramische gevelstenen.
 
Bij Wienerberger streven we er elke dag naar om met de Terca keramische bakstenen steeds een hoger niveau te bereiken op vlak van creativiteit, duurzaamheid en karakter.
 
Prijsbepalende factoren en de prijslijst:
 
 

3 factoren voor een wijze beslissing

 
Het formaat van een gevelsteen heeft een grote impact op het uitzicht van uw gevel. Grotere bakstenen zijn bijvoorbeeld ideaal om een robuuste, monolithische look te creëren. En de kleinere bakstenen geven meer ruimte om te spelen met kleuren en details in de gevel.
 
Wat de prijs betreft: van grotere bakstenen zijn er minder nodig per vierkante meter, dus de metser moet er minder verwerken en gaat dus sneller vooruit. Een eenvoudig principe dat wel meespeelt in de prijs van uw gevel. Klinkt dit interessant? Hier vindt u een overzicht van de diverse  formaten gevelstenen die wij aanbieden.
 
Latero Avorio
Latero AvorioVlaams verband van dubbele strekken en koppen   OSK-AR architecten, Dilbeek
Samen met uw architect bepaalt u hoe uw gevel er moet uitzien. Als u een zekere complexiteit aan het ontwerp toevoegt, kan dit een impact hebben op de prijs per vierkante meter. Denk bijvoorbeeld aan gevelontwerpen waarbij diverse gevelstenen gemengd worden of die een speciaal metselverband vereisen.
 
Ook het voegen van uw gevel is een element dat het geheel ofwel minder ofwel meer complex maakt. Stel dat u kiest voor een dunne voeg, of voor verlijmen of dunbedmortel. In dat geval hebt u meer stenen nodig per vierkante meter. Bij bepaalde voegtypes hoeft er niet meer opgevoegd te worden, wat de werken dan weer wat goedkoper maakt. Meer uitleg over voegwerk en voegtypes.
 
 
 
Het uitzicht en de sfeer van een baksteen wordt voor een groot deel bepaald door het gebruikte materiaal en hoe de steen gevormd,gebakken of nabehandeld wordt. Een voorbeeld: Wasserstrich bakstenen worden ontkist met behulp van een laagje water, waardoor de natuurlijke kleur van de klei puur blijft en er een bijzondere textuur ontstaat. Terwijl strengpersstenen een strak uitzicht hebben. De verschillende productiemethodes en nabehandeling zoals bv. bij de steenstrips hebben ook een invloed op de prijs van de stenen.
 
Om het u gemakkelijk te maken, hebben we dan ook al onze collecties gevelstenen op basis van stijl en productiemethode geordend:
 
 

Keramiek is de slimme keuze

Uw gevel is zoals de omslag van een boek: het geeft een idee van wie of wat erachter schuilt. We weten dat deze keuze voor u belangrijk is. Het duurzame karakter en de vele keuze en renovatiemogelijkheden van keramische bakstenen, dat is slim kiezen.
 
Wienerberger staat naast u bij elke stap. Onze collecties helpen u al een heel eind op weg en u bent altijd welkom in één van onze showrooms. Daar zullen onze collega's samen met u zorgen voor een gevel waar u nooit op uitgekeken raakt!
 
terug naar boven

TERCA Gevelstenen
Kies of zoek uw gevelsteen op naam:

Producten Zoekmachine Terca gevelstenen