Nieuwe Textuurgenerator van Wienerberger: nu nog meer mogelijkheden!

Met de online Textuurgenerator voor gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger kan iedereen het toekomstige uitzicht van zijn gevel, terras of oprit vormgeven en beoordelen. Professionals kunnen hieruit bovendien een Revit-bestand genereren voor hun BIM-model. De nieuwste versie van deze slimme tool biedt een aantal extra mogelijkheden die gebruikers ongetwijfeld op prijs zullen stellen.

Wat is er nieuw?

  • De slimme generator laat enkel technisch haalbare combinaties toe van voegdiktes, metselwerk- of legverbanden, stenen/klinkers en formaten. De uitvoerbaarheid van het resultaat is dus gegarandeerd.
  • Tijdens het modelleren worden ‘on the fly’ texturen gegenereerd, zodat gebruikers meteen het visuele aspect kunnen beoordelen. Er is ook een 'reshuffle’ faciliteit, die de stenen indien gewenst opnieuw verdeelt.
  • De genereerde textuur blijft twee weken beschikbaar. De ontwerper of particuliere (ver)bouwer kan ze in die periode terug oproepen door middel van een unieke code.
  • De output van de slimme tool omvat naast een 3D-textuur voor visualisatie-doeleinden en Revit-data ook een PDF met daarin de gegevens van de genereerde textuur.
Levensechte visualisaties

De generator levert levensechte visualisaties op van gevels en bestratingen. Voor gevelstenen kunt u met de generator het type gevelsteen, het formaat, de voegdikte, de voegkleur en het metselwerkverband combineren. Voor kleiklinkers gaat het om het type kleiklinker, het formaat en het legverband. Verder kunnen gebruikers gevelstenen en kleiklinkers mixen tot ‘Brick-mix’ resp. ‘Paver-mix’ texturen. Aan deze mixen is wel geen bijkomende informatie in een Revit-file gelinkt.
 

BIM-comfort

Professionals kunnen hier een Revit-bestand downloaden.

Ontwerpers kunnen de texturen direct in hun 3D-ontwerp laden. De informatie over de gevelsteen of kleiklinker staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Om dat bestand niet onnodig groot te maken is er een URL-link naar de gevelsteen of kleiklinker op de Wienerberger website. Hier vinden ontwerpers alle aanvullende informatie.

De voordelen van BIM (Building Information Modelling) zijn intussen genoegzaam bekend. De bouwpartners kunnen tijdens het bouwproces alle relevante informatie opslaan, gebruiken en beheren in een digitaal 3D-gebouwmodel. Iedereen werkt zodoende met dezelfde informatie die continu voorhanden en altijd actueel is. Een ander pluspunt is de beschikbaarheid van meetstaten per toegepast type gevelsteen en kleiklinker. Waar het metselwerk van een project doorgaans telkens apart werd uitgerekend door de calculator, de werkvoorbereider, de leverancier, de onderaannemer en de uitvoerder, kan met BIM iedereen uit de meetstaten de voor hem relevante aantallen genereren.

Zelf onze vernieuwde textuurgenerator ontdekken?

Textuurgenerator gevel

Ontdek onze vernieuwde Textuurgenerator voor gevelstenen.

Textuurgenerator kleiklinkers

Ontdek onze vernieuwde Textuurgenerator voor kleiklinkers.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.