• NL
  • WIE
 

Wienerberger brengt Limburgs streekproduct ‘de baksteen’ naar de klas.

 

Fabrieksbezoek Veldwezelt
Fabrieksbezoek Veldwezelt

Met maar liefst vier fabrieken voor gevel- en binnenmuurstenen en gresbuizen (Maaseik, Veldwezelt, Tessenderlo en Hasselt) mag Wienerberger dan wel stevig verankerd zijn in de Limburgse klei. Door de baksteen letterlijk naar de klas te brengen, wil Wienerberger voortaan ook  leerlingen warm maken voor een opleiding in de bouw.
 
In samenwerking met een zestal Limburgse scholen heeft Wienerberger enkele boeiende en praktijkgerichte lespakketten uitgewerkt. Zowel kleuters van ’t Wezeltje in Veldwezelt als studenten aan de PXL in Hasselt worden in de loop van het jaar ondergedompeld in de wereld van de baksteen.

  

Verlijmen van keramische binnenmuren
Verlijmen van keramische binnenmuren

Op vrijdag 7 februari werd het officiële startschot van de scholenactie gegeven te Lanaken.  De leerlingen uit het 5de en 6de jaar BSO van het Technisch Instituut Heilig Hart (TIHH) te Hasselt brachten in de voormiddag een bezoek aan de Wienerberger productiesite voor handvorm gevelstenen in Veldwezelt. Plant manager Jack Tellings leidde de leerlingen rond en gaf uitleg over het productieproces van de baksteen dat uiteraard begint met klei van Limburgse bodem.
 
Zowel de leerlingen uit het 5de en 6de jaar beroeps als de leerlingen uit het 5de en 6de jaar technisch van het TIHH kregen eerder die week al thematische vakken (bv. verlijmen van keramische binnenmuurstenen).
 
Op vrijdag 25 februari staat er voor deze leerlingen verder nog een bezoek aan Batibouw op het programma waarbij ze aan de Wienerberger beursstand een leuke en educatieve opdracht krijgen.

 

terug naar boven