• NL
  • WIE
 

Alu-Rol

Ventilerende ondervorst met unieke microperforaties

Alurol met microperforaties
Alurol met microperforaties

Alu-Rol is een ventilerende ondervorst met unieke microperforaties bestaande uit een fijn gegolfde aluminiumrol voorzien van een acrylaatcoating die zowel toepasbaar is onder de vorsten als de noordbomen. Onderaan is de ventilerende ondervorst voorzien van twee krachtige butylkleefstrips die een duurzame bevestiging garanderen. Alurol is de ideale oplossing voor diegene die houdt van haar lichte gewicht, maar tegelijkertijd toch solide uitzicht.

 

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 1
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 1Steeds wordt eerst een ruiter geplaatst, waartegen de pannen aansluitend worden bevestigd.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

Steeds wordt eerst een ruiter geplaatst, waartegen de pannen aansluitend worden bevestigd.

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 2
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 2De Grafirol / Alurol wordt over de noordboomlat uitgerold en vastgezet met enkele platkopnagels of schroeven. Zorg altijd voor 50 mm overlapping tussen 2 rollen.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

 De Alu-Rol wordt over de noordboomlat of noklat uitgerold en vastgezet met enkele platkopnagels, nietjes of schroeven. Zorg altijd voor 50 mm overlapping tussen 2 rollen.

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 3
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 3De geprofileerde aluminium/loden slab wordt aan beide zijden van de ruiter gelijkmatig in het profiel van de kleidakpannen gedrukt.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

De geprofileerde aluminium slab wordt aan beide zijden van de ruiter gelijkmatig in het profiel van de kleidakpannen gedrukt.

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 4
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 4Bovenop de aluminium/loden ondervorst worden noordbomen geplaatst en vastgezet met schroeven en/of vorstklemmen.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

Bovenop de aluminium ondervorst worden noordbomen of vorsten geplaatst en vastgezet met een inox schroef met rondel en neopreenring (4,5 x 80 mm) en/of een speciale aluminium vorstklem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenmerken:

 

- Kleuren: rood en bruin

- Breedtes: 210, 280 en 320 mm

- Nuttige lengte: 5 meter

- Doorlaat: ± 150 cm²/lopende meter (DIN 4108)

- Ongedierte, slagregen en stuifsneeuw zijn uitgesloten (DIN 4108 deel 3) door unieke microperforatie

- Minimale oppervlaktetemperatuur: 5°C

- Toe te passen op een droge, vet- en stofvrije ondergrond

- 100% recycleerbaar product

- 30 jarige fabrieksgarantie

- UV-bestendig    

terug naar boven