Jury Meeting situation
© Uwe Strasser

Brick Award 22: internationale jury selecteert genomineerde projecten

Wenen, 22 juli 2021 – Een recordaantal van 789 projecten uit 53 landen werd ingediend bij de Brick Award 2022. De 10de Brick Award heeft het hoogste aantal inzendingen ooit gehad, wat getuigt van de internationale faam van deze architectuurprijs. Het selectieproces voor de 50 genomineerde projecten in de vijf categorieën is nu van start gegaan.

Het selectieproces gebeurt in twee stappen. Eerst wordt een pre-jury samengesteld op basis van een beurtrol, waardoor standpunten van verschillende culturen en landen zijn vertegenwoordigd. Deze jury beslist over welke 50 meest innovatieve projecten worden genomineerd. Dit jaar bestond de pre-jury uit de drie architectuurjournalisten Anneke Bokern uit Nederland, Christian Holl uit Duitsland en Andres Kurg uit Estland.

De Brick Award omvat vijf categorieën. Binnen elke categorie wordt een prijs toegekend, naast de hoofdprijs.

"De beoordelingscriteria omvatten een innovatief ontwerp en architecturaal concept, bekwaam en innovatief gebruik van bakstenen, en architecturale kwaliteit op het vlak van esthetiek, vorm en configuratie van het project. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan de geschiktheid van het project voor het beoogde doel, bouwtype en culturele context, aan duurzaamheid en aan energie-efficiëntieaspecten", legt Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger AG, uit.

De volgende vijf internationaal bekende architecten die de jury vormen, zullen de winnaars kiezen:

  • Ingrid van der Heijden/Nederland, architecte en medeoprichtster van Civic Architects
  • Jesper Gottlieb/Denemarken, architect en medeoprichter van Gottfried Paludan Architects, winnaar van de Brick 20 Award voor zijn project 'City Archive Delft'
  • Tina Gregorič/Slovenië, architecte en medeoprichtster van Dekleva Gregorič Architects, professor architectuur aan de Technische Universiteit Wenen
  • Wilfried Kuehn/Duitsland, architect en medeoprichter van Kuehn Malvezzi, curator en auteur
  • Brigitte Shim/Canada, architecte en medeoprichtster van Shim-Sutcliffe Architects in Toronto, faculteitslid aan de Daniels Faculty of Architecture, Landscape and Design aan de Universiteit van Toronto

De winnende projecten in de vijf categorieën 'Feeling at home (Een warme haard)', 'Living together (Samenleven)', 'Sharing public spaces (Een openbare ruimte voor iedereen)', "Working together (Samenwerken)' en 'Building outside the box (Bouwen buiten de lijntjes)', alsook de hoofdwinnaar van de Award zullen in juni 2022 worden bekendgemaakt tijdens de officiële Brick Award-prijsuitreiking in Wenen.

Alle genomineerde projecten zullen in de zomer van 2022 in het boek 'Brick 22' verschijnen.

 

Meer informatie over de Brick Award vindt u op https://www.brickaward.com/

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.