ClickBrick Pure te zien op de Expo ‘The Exploded View Beyond Building’

Op vrijdag 31 maart opende op het terrein van Kamp C in Westerlo de expo 'The Exploded View Beyond Building'. Meer dan 100 biobased materialen, circulaire bouwmethoden en andere voorbeelden van duurzaamheid komen samen onder het dak van een levensgrote demowoning. Ook onze ClickBrick Pure kreeg er een mooie plaats.

De bouwsector heeft heel wat potentieel voor een duurzamere aanpak. Tussen 30 en 40% van ons afval komt uit deze sector, en de milieu-impact daarvan overstijgt ver de draagkracht van onze planeet. Maar de bouwindustrie is klaar voor verandering. De omschakeling naar een circulaire economie vraagt een aanpassing van het waardesysteem binnen de bouwsector: van zo veel, zo snel en zo goedkoop mogelijk bouwen naar hergebruik, recyclage en local mining. De demowoning 'The Exploded View Beyond Building' toont alvast de haal- en betaalbaarheid van deze transitie.

Voor dit project zette Kamp C, het centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw van de provincie Antwerpen, sterk in op lokale partnerschappen. Zo wil de demowoning bouwprofessionals inspireren en tonen welke toepassingen vandaag, morgen en overmorgen voor hen beschikbaar zijn. Ook de opbouw gebeurde in samenwerking met een lokale partner: de Lierse houtbouwer Sidati.

Het biohuis focust niet alleen op biogebaseerde materialen, maar ook op duurzame technieken en circulaire systemen in de bouwsector. Er zijn tal van hergebruikte materialen te zien. Eén van de vloeren bestaat volledig uit afvalhout en de composiet heeft textielafval en biogebaseerde plastic als basisstoffen. Ook local mining kwam te pas bij de bouw van het huis. Zo vormt baggerafval, opgegraven uit een rivier in Nederland, de grondstof voor de baggerstenen. Daarnaast toont het huis ook de mogelijkheden van 3D-printen met onder meer een muur geprint uit rioolslib van Omlab. Ten slotte zet The Exploded View met zijn circulaire constructie in op losmaakbaarheid en modulariteit.

Binnen dit thema past onze ClickBrick Pure perfect. ClickBrick is een circulair droogstapel gevelsysteem. Met dit systeem kunnen de gevelstenen gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt worden. ClickBrick Pure brengt met zijn handvormgevelstenen een innovatie in traditie. ClickBrick bestaat uit vlakgeslepen gevelstenen die aan elkaar worden gezet door middel van RVS-clips en verbonden worden met de achterconstructie via spouwankers. Met zijn lange levensduur en circulaire karakter is ClickBrick de ultieme duurzame oplossing.

ClickBrick Pure heeft dan ook zijn plaats gevonden in de gevel van The Exploded View. De ontwerpers, Biobased Creations, kozen voor de kleur Menton.

Kamp C wil de bouwindustrie ondersteunen bij de transitie naar een circulaire methode. “We weten dat er in België heel wat bouwprofessionals zijn die openstaan voor een meer duurzame aanpak”, zegt Sarah Verbeeck, projectverantwoordelijke van Kamp C. “The Exploded View Beyond Building geeft hen de kans om elkaar te ontmoeten en samen werk te maken van een nieuwe visie op bouwen. Kamp C staat hen daarin graag bij, ook buiten deze tentoonstelling.”

Speciaal voor de bouwsector organiseert Kamp C samen met onder meer partners als Colruyt Group, Design Museum, Rurant, Ar-Tur, VIBE en Bouwunie van april tot en met oktober 2023 tal van events en workshops. Elke dinsdag en donderdag kunnen ze ook deelnemen aan een rondleiding door het duurzame huis die te boeken is via de website van Kamp C.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.