• NL
  • WIE
 

Bakstenen kopen? Enkele adviezen en tips.

Plannen om bakstenen te kopen voor uw woning? Dan maakt u best een weloverwogen keuze voor deze investering. Lees daarom onze adviezen en tips en kies met een gerust hart.

Stijl bakstenen

Rustica Oud Heverlee
Rustica Oud Heverlee
Iedereen die zijn zoektocht start naar bakstenen denkt direct richting een bepaalde stijl, denk maar aan een moderne, klassieke, tijdloze, ... baksteen. De gekozen stijl dient namelijk te weerspiegelen waarvan u droomt of waarvoor u staat. Om die redenen maakten wij het voor u gemakkelijk en sorteerden we onze bakstenen per collectie. Ontdek onze collecties bakstenen hier.
 
De stijl wordt voornamelijk verkregen door de behandelingen van de bakstenen. De bakstenen kunnen worden gesmoord, getrommeld, gecementeerd, ... of één baksteen kan meerdere nabehandelingen krijgen (bv. getrommeld en gecementeerd). Hou er wel rekening mee; hoe meer nabehandelingen, hoe duurder de gevelsteen.
 
Klinkt bekend? Lees dan zeker onze volgende tips voor de juiste keuze.

Het formaat van de baksteen

Even belangrijk als de stijl is het formaat van de baksteen. Een dunne baksteen (Hilversumformaat of Vechtformaat) is voor velen mooier dan een dikke baksteen (waaldikformaat). Een belangrijk gevolg van deze keuze is de kostprijs per men de kostprijs voor het plaatsen door de aannemer / metser.
 
Hoe smaller de baksteen, hoe meer stenen nodig per vierkante meter. Dit geld ook voor de metser, hoe smaller de baksteen, hoe meer stenen hij zal moeten plaatsen. Een dunne baksteen vereist dus meer arbeid dan een "dikkere" gevelsteen. Wenst u te weten hoeveel gevelstenen u nodig zal hebben? Maak gebruik van onze handige calculator.

Het metselverband en de voeg.

Holle voeg
Holle voeg
Tot slot is er het gekozen metselverband en de voeg.  Indien u wenst te kiezen voor een verlijmde look komen bv. niet alle baksteenformaten in aanmerking (de baksteen dient over een redelijk vlak legoppervlakte te beschikken).
 
De keuze van de voeg heeft een versterkend effect van de gekozen stijl. Een toon-op-toon voeg zorgt voor een monolitische look van uw gevel terwijl een verlijmde look de bakstenen extra accentueert. Lees daarom zeker meer over de verschillende metselverbanden en voegmethodes.

Onze showrooms

Showroom Londerzeel
Showroom LonderzeelShowroom Londerzeel
Voldoende informatie om te kiezen? Bezoek zeker even onze showroom te Kortrijk of Londerzeel. Ons bekwaam personeel helpt u graag bij het kiezen van uw baksteen. Tot binnenkort.
terug naar boven