• NL
  • WIE
 

Kleiklinkers voor huis en tuin en bestrating

Kwadrata: tegelformaat voor snelle plaatsing en weinig onderhoud

De Kwadrata kleiklinkers zijn van topkwaliteit, vergen een minimaal onderhoud en zijn verkrijgbaar in 4 kleuren, zowel in getrommelde als ongetrommelde varianten.

Tegelformaat: tijdswinst en weinig onderhoud

Kwadrata
Kwadrata: kleiklinkers in tegelformaat
Keramische klinkers in de Kwadrata-collectie hebben een tegelformaat (15 op 15 cm). Dit is een groter formaat dan andere collecties met als belangrijk voordeel: het aantal voegen wordt sterk beperkt. Hierdoor hebben uw oprit, tuinpaden, terras of openbare ruimtes minder onderhoud nodig. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt met controle van de voegen is meer dan genoeg.
 
Daarnaast bespaart u dankzij het tegelformaat ook op de aanleg van uw project. Logischerwijs zijn er per m2 minder kleiklinkers nodig dan bij traditionele formaten. Daardoor verloopt het plaatsen sneller en moet u minder klinkers aankopen.
 
Tip: het tegelformaat van deze kleiklinkers laat creatieve combinaties van verschillende kleuren toe.

2 soorten Kwadrata: strak ongetrommeld vs. klassiek getrommeld

Trommelen van kleiklinkers
Getrommelde vs. niet getrommelde kleiklinkers
De getrommelde varianten laten we na het bakken door een draaiende trommel gaan. Hierdoor wordenscherpe randen en hoeken wat afgerond en krijgen de kleiklinkerseen verweerde ,authentieke look. U krijgt het uitzicht van gerecupereerde kleiklinkers met de kwaliteit en zekerheden van nieuwe.
 
De ongetrommelde Kwadrata kleiklinkers, behouden hun strakke lijnen. Ze geven het geheel een meer moderne look.

De verschillende varianten binnen de Kwadrata collectie

Net zoals bij alle andere Wienerberger kleiklinkercollecties kunt u ook bij de Kwadrata klinkers rekenen op een duurzaamheid van maar liefst meer dan 125 jaar.Nog zeker het vermelden waard: u bent ook voor 125 jaar zeker van een onverbiddelijke kleurvastheid.
 
Dankzij het bakproces van de Kwadrata kleiklinkers en de kleisamenstelling zijn de klinkers opgewassen tegen een hele reeks omstandigheden. Denk maar aan vorst, strooizout, zware belasting door voertuigen, reinigingsproducten …
 
Meer informatie over de Kwadrata kleiklinkers vindt u in de downloadbare brochure hieronder. U bent ook altijd welkom in 1 van onze toonparken!
terug naar boven