• NL
  • WIE
 

Tools

We ontwikkelden een aantal tools om het voor u als bouwprofessional gemakkelijker te maken om te werken met Porotherm binnenmuurstenen. U vindt hier onder andere de hoeveelheidscalculator, druksterktecalculator en u-waardencalculator, alsook de bouwknopenatlas.

Hoeveelheidscalculator

Uitleg over de hoeveelheidscalculator:


U heeft plannen om te bouwen of verbouwen en u wenst een inschatting te maken van het aantal binnenmuurstenen u zal nodig hebben per vierkante meter?

Met de handige hoeveelheidscalculator van Porotherm berekent u snel en eenvoudig hoeveel binnenmuurstenen u ongeveer nodig zal hebben per vierkante meter voor uw project. U berekent in enkele stappen hoeveel vierkante meters bakstenen nodig zijn inclusief de 'openingen' (denk maar aan ramen, deuren, garagepoort, ...).

Als u zeker wenst te zijn van de hoeveelheid binnenmuurstenen u nodig zal hebben, bevelen wij aan om het aantal gemeten vierkante meter naar boven af te ronden.

Bij het effectieve bestellen van de bakstenen raden wij aan om het aantal benodigde pakken steeds naar boven af te ronden. Zo vermijdt u het risico op een tekort aan gevelstenen tijdens de bouwwerken.

meer ›

U-waarde calculator

Klik op onderstaande knop / afbeelding om de U-waarde van uw spouwmuur te berekenen:

meer ›

Bouwknopenatlas

Hulp bij uw bouwknopen

De Bouwknopenatlas is een webtool met ongeveer 150 details van bouwknopen en meer dan 5000 combinaties voor een perfecte uitvoering.

meer ›

terug naar boven