• NL
  • WIE
 

Verwerkingsadviezen

Tips en advies nodig om onze Porotherm keramische binnenmuurstenen te verwerken? Hier vindt u alles wat u nodig hebt om uw binnenmuren op de juiste manier op te bouwen: van algemene verwerkingstips tot specifiek advies over het Porotherm Lijm-Systeem en Porotherm Dryfix.

Mortelkuip

3 basisingrediënten van metselmortel: cement, zand en water

Metselmortel dient om bakstenen met elkaar te verbinden en belastingen te verdelen. Het is een mengsel van zand, water en bindmiddel(en), zoals cement.

meer ›

Metselmortel / Lijmmortel

Hulpstoffen in metselmortel

Hulpstoffen in metselmortel beïnvloeden de verwerkbaarheid van de mortel of de chemische reacties die zorgen voor de binding van de mortel.

meer ›

Binnenmuur met Porotherm snelbouwstenen

Bevestigen van pluggen en bouten

Houd altijd rekening met de voorschriften van de fabrikant van bevestigingsmaterialen en een aantal belangrijke uitvoeringsrichtlijnen.

meer ›

Spouwmuur Porotherm binnenmuurstenen

Spouw

De spouw heeft een waterafvoerende functie. Met goed geplaatste spouwhaken en zonder mortelbruggen beschermt het de binnenmuur van regendoorslag.

meer ›

Porotherm binnenmuurstenen

Waarom keramische binnenmuurstenen bepleisteren?

Uw binnenmuur bepleisteren zorgt niet alleen voor een esthetische afwerking maar dient ook als een luchtdichte afwerking van de wand. Daarnaast is het ook gewoon makkelijker om de muur nadien te verven of te behangen.

meer ›

Bouwknopenatlas

Bouwknopen

De Bouwknopenatlas is een webtool met ongeveer 150 details van bouwknopen en meer dan 5000 combinaties voor een perfecte uitvoering.

meer ›

Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda

Verwerkingstips Porotherm Lijm-Systeem & accessoires

Aan de hand van enkele video’s geven we u onmisbare tips voor het verwerken van binnenmuurstenen met het Porotherm Lijm-Systeem en bijbehorende accessoires.

We hebben een aparte pagina voorzien om de eigenschappen en voordelen van het Porotherm Lijm-Systeem te leren kennen. Hier focussen we op een aantal praktische tips voor de verwerking van het Porotherm Lijm-Systeem.

meer ›

Porotherm Dryfix in actie

Verwerkingstips Porotherm Dryfix

Specifieke verwerkingsadviezen voor Porotherm Dryfix

meer ›

terug naar boven

POROTHERM Binnenmuurstenen
Porotherm Binnenmuurstenen

Producten Zoekmachine Porotherm binnenmuurstenen