• NL
  • WIE
 

Kwaliteitskeurmerken keramische dakpannen

We hechten veel belang en zijn trots op de kwaliteit van onze Koramic kleidakpannen. Alle modellen dragen dan ook minstens het kwaliteitskeurmerk van het land van productie.

Kwaliteitskeurmerken

Labo
Labo
Onze mensen bewaken consistent de kwaliteit van de Koramic keramische dakpannen op de productielocaties en in onze eigen laboratoria. Daarnaast wordt de kwaliteit ook opgevolgd door externe labo’s onder toezicht van erkende certificerings- en keuringsorganismen.
 
De Europeze keurmerken voor kleidakpannen worden sinds januari 1999 afgeleverd op basis van de Europese productnorm EN 1304 voor keramische dakpannen:
 
  • België: BENOR
  • Nederland: KOMO
  • Frankrijk: NF
  • Duitsland: Güteschütz
 
Alle Koramic keramische dakpannen hebben deze keurmerken gekregen, afhankelijk van het land van productie.
 
Sinds februari 2007 hebben al onze kleidakpannen ook een CE-markering.
 
Tenslotte is er nog het ISO 9001 certificaat. ISO 9001 garandeert de werking van een nauwgezet kwaliteitssysteem van bij de ontwikkeling, over de productie tot de commercialisering van Koramic kleidakpannen.
 

Natureplus

Logo Natureplus
Logo Natureplus

Als eerste Belgische producent van dakbedekkingsmaterialen behaalde Wienerberger in 2014 het prestigieuze internationale natureplus label (type 1 ecolabel) voor een groot aantal modellen en diverse kleuren van het Koramic gamma kleidakpannen en Façatile kleipannen. Natureplus certificeert de bio-ecologische eigenschappen van bouwmaterialen op basis van het ‘triple P’ duurzaamheidsmodel: people, planet, profit.

 

 

terug naar boven