• NL
  • WIE
 

Nieuws & events

Houd deze pagina in het oog als u wilt op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over Koramic kleidakpannen en de daarbij horende producten. Of schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Tradiva natuurrood+

Kleidakpan Tradiva: overal thuis

Sterallures heeft de Tradiva kleidakpan ondanks haar naam niet, verbluffende eigenschappen des te meer. Ze wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Waarom? Omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is. Omwille van haar lichte golving, die aansluit bij alle mogelijke dakvormen. Omwille van de variatie aan uitvoeringen, perfect voor een rijk gamma aan architectuur met als gemeenschappelijk trekje een vleugje nostalgie.

meer ›

Nueva antraciet mat

Topper onder de kleidakpannen: Nueva

Groot, donker en trefzeker. Neen, we hebben het niet over een bekende voetbalspits, maar over de Nueva, de nieuwste dakpan uit het aanbod van Koramic. Haar DNA? Een bruisende cocktail van eigenschappen. Een XXL formaat, een fijn en vlak aspect, slotvaste sluitingen, een op renovatie-uitdagingen afgestemde flexibiliteit en alles wat de dakdekker kan helpen voor een snelle en comfortabele plaatsing.

meer ›

Kleurenoverzicht Bellus keramische lei

Slanke keramische lei Bellus voortaan ook beschikbaar in agaatgrijs

Wie zweert bij de klare lijn, weet de slanke en lichte keramische lei Bellus van Koramic ongetwijfeld te appreciëren. Met deze keramische lei en de bijhorende hulpstukken krijgt u immers een dak dat visueel in één strakke lijn doorloopt.

Door de recente uitbreiding van het kleurenpalet met agaatgrijs beschikt de Bellus nu over nog meer troeven. Voortaan is de keramische lei beschikbaar in een kameleontisch spectrum aan tinten dat reikt van antraciet mat over agaatgrijs tot natuurrood en terra bruin.

meer ›

Weersvoorspelling

Het weer

Plannen om op het dak te werken of een gevel te metselen en wenst u te weten of het weer droog zal blijven? Maak gebruik van onze handige buienradar en voorkom hevige regen, sneeuw, ...

meer ›

Dakdekkers warm weer

Dakdekkers, bescherm jezelf tegen de volle zon.

Het is warm en zonnig weer, daar zijn we blij om, maar te warm is dan weer niet aangenaam en bemoeilijkt de werkzaamheden op het dak.

meer ›

Recuperatie dakpannen

Nieuwe dakpannen versus recuperatiedakpannen

Wie een oude hoeve, oude pastorie of een rustiek landhuis wenst te renoveren in dezelfde stijl als voorheen was vaak verplicht om te kiezen voor recuperatie dakpannen. Dit gold ook voor nieuwbouw in cottage stijl.

meer ›

Façatile Terra Brun

De vier meest gestelde vragen over Façatile.

Façatile is een geveloplossing bestaande uit vlakke kleipannen. We ontvangen regelmatig een aantal interessante vragen. Om het voor u eenvoudiger te maken beantwoorden we de vier meest voorkomende vragen omtrent Façatile.

meer ›

Tegelpan 301 mix

Uw woning verdient een nieuwe gevelbekleding?

Met de efficiënte oplossingen van Wienerberger is uw gevel in een handomdraai gerenoveerd.

meer ›

Steenstrippen

Renovatieplannen? Ook voor uw renovatie bouwt u op Wienerberger.

Renoveren is investeren. U streeft dus naar het beste rendement. Dat krijgt u met de renovatieoplossingen van Wienerberger. Een grondige en correcte renovatie resulteert in een blijvende waardevermeerdering. Uw woning krijgt het cachet dat ze verdient. Met goede oplossingen bespaart u vanaf dag één op de facturen voor onderhoud, energie en waterverbruik. Omdat ze beter beantwoordt aan de duurzaamheidseisen van morgen, krijgt uw gerenoveerd woning ook op termijn een flinke meerwaarde.

meer ›

Bellus antraciet mat

De slanke en lichte keramische lei Bellus krijgt extra kleur

Dankzij haar slanke profiel en lichte gewicht duikt de keramische lei Bellus van Wienerberger/Koramic steeds vaker op in het straatbeeld. Dat succes zal nog toenemen. Als kwaliteitsvol en oogstrelend alternatief voor leien of dakpannen in nieuwbouw én renovatie is de Bellus naast antraciet mat nu ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren natuurrood en terra bruin.

meer ›

Gevelplaat

De nieuwe Koramic keramische gevelplaat

Uw dak esthetisch isoleren zonder aan de interne afwerking te raken?Ja, dankzij de nieuwe Koramic keramische gevelplaat!

meer ›

rol Koraflex Plus

Koraflex Plus

De nieuwe universele loodvervanger van Koramic

meer ›

Eco-brick Paepesteen

Ervaar hoe super de smalle Eco-brick en de fijne Bellus zijn

Op Batibouw presenteert Wienerberger onder de noemer ‘fijn & smal’ de smalle Eco-Brick gevelsteen en de fijne keramische lei Bellus. Met deze materialen voor respectievelijk gevel en dak beschikt u over een ruime waaier aan esthetische mogelijkheden, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Bovendien bieden beide oplossingen extra voordelen.

meer ›

Syllabus Hellend dak

Het hellend dak: eigentijds en toekomstgericht

132 pagina's inspirerende dakoplossingen en bouwdetailleringen

meer ›

Formaatswijziging Stormpan 44 en 993

Als gevolg van de nieuwe grondstoffenmix hebben wij vastgesteld dat de maten van de Stormpan 44 en Stormpan 993 toch licht gewijzigd zijn. Na 1 jaar continu metingen te doen in het laboratorium zien wij dat deze ook stabiel blijven. Daarom werd ook beslist deze afmetingen definitief te wijzigen.

meer ›

Natureplus voor Koramic kleidakpannen

Officiële uitreiking van het natureplus kwaliteitslabel

Op 20 februari mocht Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en –oplossingen, op Batibouw het natureplus milieulabel (type-1-ecolabel) in ontvangst nemen voor een groot aantal modellen in diverse kleuren uit het aanbod aan Koramic kleidakpannen en Façatile kleipannen. Daarmee is Wienerberger de eerste Belgische producent van dakbedekkingsmaterialen die dit strenge label verwerft.

meer ›

Logo Natureplus

Wienerberger krijgt natureplus kwaliteitslabel voor Koramic kleipannen

Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en –oplossingen, krijgt het milieulabel natureplus (type-1-ecolabel)uitgereikt voor een groot aantal modellen in diverse kleuren uit het aanbod aan Koramic kleidakpannen en Façatile kleipannen.
Daarmee is Wienerberger de eerste Belgische producent van dakbedekkingsmaterialen die dit strenge label verwerft.

meer ›

Fleece Premium

Koramic Fleece Premium

Een goede, blijvend duurzame dakopbouw vergt een aangepaste onderdakfolie. Dat geldt des te meer voor flauw hellende daken. Daarom presenteert Wienerberger op Batibouw Koramic Fleece Premium, een gloednieuwe onderdakfolie met hoge dampdoorlaatbaarheid, bedoeld voor daken met een helling vanaf 10°.

meer ›

Façatile

Nieuw: Façatile

de vlakke, natuurlijke kleipan voor hedendaagse gevels in zowel nieuwbouw als renovatie

meer ›

Aleonard Patrimoine Mix

Gevelbekleding met kleidakpannen

Een unieke combinatie van voordelen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Koramic kleidakpannen vormen niet alleen een kwalitatieve, in tal van varianten beschikbare dakbedekking. Ze zijn ook geschikt als gevelbekleding voor nieuwe woningen of voor renovatieprojecten die aan de buitenzijde worden nageïsoleerd.

meer ›

Isofinish

Isofinish: een innovatief isolatieconcept voor buitengevels.

Geen energieverslindende woningen meer in het Vlaanderen van 2020. Dat is de doelstelling die de Vlaamse overheid heeft voorgesteld in zijn Energierenovatieprogramma 2020. Een van de maatregelen is een betere isolatie van buitengevels. Met Isofinish, een innovatief isolatieconcept voor buitengevels, spelen zes partners uit de bouw daar gezamenlijk op in.

meer ›

terug naar boven