• NL
  • WIE
 

Verwerkingsadviezen

Van de minimumsectie voor een panlat tot de perfecte plaatsing van een Velux dakvlakvenster, hier vindt u concreet advies om keramische dakpannen, hulpstukken en andere elementen vlot te verwerken. Bekijk ook zeker eens de pagina met instructievideo’s. In die video’s laten we in detail zien hoe u Koramic kleidakpannen plaatst van de eerste tot de laatste stap. U vindt er de volledige plaatsingsvideo, maar ook stap-per-stap-fragmenten.

onderdak

Onderdak: regen- en waterdicht afwerken

Gebruik de juiste onderdakfolie om een dak met Koramic kleidakpannen volledig regen- en waterdicht te maken.

meer ›

KoraFleece®

Minimumsecties van tengellat en panlat

U houdt best rekening met een minimale doorsnede van zowel de tengellatten als de panlatten.

meer ›

Velux vlakdakvenster

Velux dakvlakvenster verwerken in keramisch dak

Wienerberger werkt nauw samen met Velux om u als dakdekker alle nodige tools en informatie te geven om Velux dakvlakvensters te plaatsen.

meer ›

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 3

Ventilatie

Een dak met keramische dakpannen moet kunnen ademen. Op het onderdak kan er vochtvorming ontstaan onder de dakpannen, bijvoorbeeld door condensatie. Als dit vocht niet weg kan, ontstaat er vochtophoping en dat kan schade veroorzaken. Zeker wanneer het begint te vriezen.

meer ›

Pottelberg 301 dwarsdoorsnede dak ter hoogte van gevelpan Belgisch systeem

De overgang van dak naar gevel: gevelpannen

Met keramische gevelpannen werkt u de zijranden van het dak mooi af en laat je het keramische dak vlot overgaan naar de puntgevels.

meer ›

Verbindingsstuk

Keramische vorstenhoeden plaatsen in 3 eenvoudige stappen

Vorstenhoeden vormen de finale afwerking van een keramisch dak. Volg deze stappen bij het plaatsen van vorstenhoeden.

meer ›

Plaatsing dakpannen

VIDEO: instructievideo’s voor het plaatsen van keramische daken

Van A tot Z laten we u op een heldere manier zien hoe u een keramisch dak plaatst. En dit van de allereerste stap tot de laatste afwerkingen van het dak. Door het correct plaatsen van een Koramic keramisch dak profiteert u van topkwaliteit en van 30 jaar fabrieksgarantie. We hebben voor u 1 video waarin het hele proces van dakdekking uitgelegd en voorgetoond wordt. Daaronder vindt u video’s voor een stap per stap dekking van uw dak. Inclusief het plaatsen van een onderdak.

meer ›

terug naar boven