• NL
  • WIE
 

De slanke en lichte keramische lei Bellus krijgt extra kleur

Dankzij haar slanke profiel en lichte gewicht duikt de keramische lei Bellus van Wienerberger steeds vaker op in het straatbeeld. Dat succes zal nog toenemen. Als kwaliteitsvol en oogstrelend alternatief voor leien of dakpannen in nieuwbouw én renovatie is de Bellus naast antraciet mat nu ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren natuurrood en terra bruin.

Strak en hedendaags

Bellus antraciet mat
Bellus Antraciet mat
Door haar vormgeving is de Bellus de aangewezen oplossing voor uw hedendaagse nieuwbouw of renovatie. Dankzij de dunne voetzijde van de keramische lei en de aangepaste breedte van de vorst lijkt het dak gewoon door te lopen. Keramische hulpstukken garanderen een strakke afwerking en detaillering, die de architectuur versterken.
Bellus antraciet mat
Bellus Antraciet matarch. Kris Maeyaert, Diksmuide
Doeltreffend
De Bellus kan elk hellend dak de baas. De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken, geschikt voor dakhellingen van 27° tot 50°.
 
Kleurvast
De Bellus keramische lei is kleurvast dankzij het engobeproces. Een fijne, matte deklaag wordt vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking.
 
Economisch
De Bellus heeft een doorlopende ophangneus. Daardoor moeten niet alle keramische leien stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat de plaatsing vergemakkelijkt en minder tijd vergt.

Ecologisch

De Bellus keramische lei wordt lokaal geproduceerd met behulp van plaatselijke en recycleerbare natuurlijke grondstoffen. Het transport blijft tot een minimum beperkt. In de levenscyclusanalyse scoort de Bellus dan ook prima. Dat wordt bevestigd door het uiterst strenge natureplus milieulabel.
Wienerberger is de enige producent die in België dit milieucertificaat kreeg uitgereikt voor dakbedekkingsmaterialen.

Lichtgewichtkampioen voor uw renovatie

Bellus antraciet mat
Bellus Antraciet mat
Wilt u oude dakpannen of leien vervangen? Met de Bellus hoeft u in heel wat gevallen de dakstructuur niet te versterken. De keramische lei weegt immers heel licht. Ideaal dus voor een budgetvriendelijker renovatie.
 
 
 
 
 
Batibouw-beurs
Brussels Expo
25/02/2016 – 06/03/2016
hal 5, stand 309
 
terug naar boven