• NL
  • WIE
 

De vier meest gestelde vragen over Façatile.

Façatile is een geveloplossing bestaande uit vlakke kleipannen. We ontvangen regelmatig een aantal interessante vragen. Om het voor u eenvoudiger te maken beantwoorden we de vier meest voorkomende vragen omtrent Façatile.

1. Wat is er nu zo speciaal aan Façatile?

Façatile Terra Brun
Façatile Terra Brun
Façatile is een gevelbekleding met de werking van een dakpan maar dan in één vlak geplaatst, hierdoor krijgt uw gevel een vlak en strak uitzicht.

2. Kan Façatile altijd en overal toegepast worden?

Aangezien Façatile op een regelstructuur geplaatst wordt (vergelijkbaar zoals dat met van een dak) kan Façatile op eender welke gevel toegepast worden. Enige voorwaarde is dat de gevel voldoende draagkrachtig is. Bijkomend voordeel van te werken met een regelstructuur is dat er geen extra funderingswerken nodig zijn.

3. Kan ik met Façatile in dikte sparen in mijn gevel?

Waar normale kleidakpannen voor gevelbekleding ongeveer 6 centimeter voor de panlatten komen is dit bij Façatile slechts 27 mm. Hierdoor kan er tot 3 centimeter meer isolatie geplaatst worden binnen dezelfde breedte. Dus met Façatile heeft u de mogelijkheid om meer te isoleren en een hoger rendement te halen.

4. Is Façatile een duurzame gevelbekleding?

Façatile
Façatile
Keramische materialen hebben een zeer lange levensduur. Uit verschillende studies is gebleken dat deze tot meer dan 150 jaar lang mee gaan. Bovendien is Façatile een esthetisch duurzame gevelbekleding. Door haar doorbakken verkregen kleur blijft Façatile kleurvast na verloop van tijd. Wist u dat hergebruik van Façatile mogelijk is? Dankzij de droge plaatsing (zonder mortel) van Façatile kan deze eenvoudig hergebruikt worden.
terug naar boven