• NL
  • WIE
 

Driedaagse WISBA workshop

 

WISBA Workshop Brussel 2014
WISBA Workshop Brussel 2014

KU Leuven (mentor: Karen Allacker) en Vrije Universiteit Brussel (mentor: Niels De Temmerman) zijn samen geëngageerd in de Wienerberger Sustainable Building Academy (WISBA).

WISBA is een inter-universitair educatief project voor master studenten in Architectuur, Burgerlijk ingenieur Architect, Bouwkundigen en Milieustudies die hun kennis en ervaring in duurzaam bouwen willen uitbreiden.

WISBA 2014 ondersteunt dit jaar studenten uit Oostenrijk, België, Duitsland, Hongarije, Polen en Zwitserland.

 
In dit kader werd een driedaagse workshop in België georganiseerd. Studenten uit verschillende Europese landen hebben er samen gewerkt rond het thema ‘duurzaam bouwen’.

In groepjes van 4 studenten werd op drie verschillende onderwerpen gefocust: “Building Sustainability Labels”, “Environmental Indicators of Nearly Zero Energy Buildings” en “The Ethics of Brick Construction”.

Zowel de internationale uitwisseling als de focus op duurzaamheid werd door de studenten als positief ervaren en zorgde voor een succesvolle driedaagse.

 

Na het harde wetenschappelijke werk was er tijd voor een geleide wandeling door Brussel, bezoek aan het Europees Parlement en - natuurlijk- het proeven van de typische Belgische keuken en het bier.

verdere informatie

terug naar boven