• NL
  • WIE
 

Durf combineren.

In uw zoektocht naar de juiste materialen voor uw nieuwbouw of renovatie spendeert u veel tijd samen met uw architect, zeker voor de gevel, want deze zal iedereen te zien krijgen. U wenst kleuren of texturen te combineren? Aarzel niet en durf in overleg met uw architect verschillende gevelstenen of materialen te combineren!

Brick Mix
Brick MixArtiza Maaseiker Bont (50%), Artiza Veldbrand Antiek (25%), Artiza Veldbrand Gesmoord (25%)
Het idee dat een gevel uit één en dezelfde gevelsteen dient opgetrokken te worden, is niet meer van toepassing. Vandaag kan u verschillende kleuren, formaten en texturen gevelstenen combineren. Door het combineren van gevelstenen en materialen kan u subtiele of net heel erg uitgesproken accenten leggen in uw gevel.

Combineren binnen dezelfde familie gevelstenen:

Een qua formaat en textuur zelfde soort gevelsteen wordt vaak in meerdere kleuren aangeboden. Durf daarom twee of drie kleuren te combineren voor uw gevel. Zo kan u bepaalde speelse accenten maken door het spelen met kleur. Vaak gemaakte combinaties zijn vlakken in de gevel van rode met zwarte gevelstenen met toon-op-toon voeg of verschillende vlakken in grijstinten. Gevelstenen kunnen verschillende technische eigenschappen hebben binnen dezelfde familie. Belangrijk is te controleren bij de fabrikant dat de verschillende gevelstenen met eenzelfde type van mortel hunnen verwerkt worden

Combineren van verschillende formaten van hoogtes van gevelstenen:

Blauw-rood Genuanceerd
Blauw-rood Genuanceerd
Sommige formaten van hoogtes van gevelstenen kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere gevelstenen. Zo creëert u speelse accenten met de formaten, al dan niet in combinatie met kleuren. Indien u verschillende formaten gevelstenen wenst te combineren, stem dan zeker af met uw architect en de fabrikant van de gevelstenen.

Combineren met andere materialen:

Blauw-rood Genuanceerd
Blauw-rood Genuanceerd
Durf te combineren met andere materialen zoals hout, pvc, glas, aluminium, koper of andere … . Om een natuurlijke look te krijgen, kan u bijvoorbeeld hout en gevelstenen combineren. Deze twee natuurlijke materialen zorgen voor een mooi geheel. Wenst u een meer industriële, koele aanblik, combineer dan grijze of zwarte gevelstenen met metalen accenten. En zo is er voor elk wat wils.
 
Laat uw vrijheid niet beperken! Zoals u ziet zijn er vele mogelijkheden op het vlak van het combineren van gevelstenen. Zo is uw gevel steeds uniek. En als laatste, denk eraan, smaken verschillen. Laat uw ideeën dus niet beperken door wat anderen denken, want alles is mogelijk. (zou niet zeggen dat alles mogelijk is)
terug naar boven

TERCA Gevelstenen
Kies of zoek uw gevelsteen op naam:

Producten Zoekmachine Terca gevelstenen