• NL
  • WIE
 

Lange levensduur en lage initiële milieu-impact

 

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen Station Aalst

De duurzaamheid van een woning wordt bepaald door 2 factoren:
- De levensduur van zowel de bouwmaterialen als de woning
- De initiële milieu-impact om de bouwmaterialen te produceren, te transporteren en de woning te bouwen.
 
Een duurzame constructie heeft een lange levensduur en een lage initiële milieu-impact. Dat de keramische producten van Wienerberger aan deze twee basisvereisten voldoen, werd aangetoond in twee onafhankelijke studies.
 
De levensduurstudie uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Extra Muros kwam tot de conclusie dat keramische materialen makkelijk 150 jaar worden. Binnenmuurstenen, gevelstenen en kleidakpannen zijn zo de beste producten om duurzame woningen te bouwen die generaties lang meegaan.
 
De lage ecologische voetafdruk van keramische producten en bouwmaterialen werd dan weer aangetoond door het DuCoClay-project dat in 2007 door de Belgische Baksteenfederatie gestart werd. Deze grootschalige levenscyclusanalyse werd uitgevoerd door VITO, ASRO en WTCB. De studie onderzocht de milieu-effecten en de socio-economische impact van keramische producten en bouwelementen.

Technische eigenschappen en prestaties

Uit de technische eigenschappen en prestaties van Porotherm binnenmuurstenen, Terca gevelstenen en Koramic kleidakpannen volgen voldoende argumenten om te stellen dat keramische producten staan voor duurzaamheid. Wij zetten ze even voor u op een rijtje:
 
- Porotherm binnenmuurstenen:
handige formaten en gewichten, thermische isolatie, thermische inertie, vormstabiel, druksterkte, vochthuishouding, akoestisch comfort, brandveiligheid, 100% recycleerbaar, natureplus ecolabel (type 1-ecolabel).

 
- Terca gevelstenen:
weinig onderhoud, mooie patine, levensduur, aangepast aan ons klimaat, hergebruik na sloop, vormstabiliteit, oneindige expressiemogelijkheden, brandveiligheid

 
- Koramic kleidakpannen:
vorstbestandheid, brandveiligheid, levensduur, vormvastheid, hergebruik en recyclage, vele formaten, kleuren en vormen, licht gewicht, blijvend mooi, gevelbekleding en na-isolatie van bestaande gebouwen, onderhoudsvriendelijk

 
- Terca kleiklinkers:
weinig onderhoud, mooie patine, levensduur, vorstbestandheid, vormstabiliteit, oneindige expressiemogelijkheden, hergebruik

 

terug naar boven