• NL
  • WIE
 

Een oprit in kleiklinkers.

Ga voor een oprit in kleiklinkers! Niet alleen oogt een oprit met kleiklinkers zeer mooi, het is bovendien zeer duurzaam, kleurvast en eenvoudig in onderhoud. Wienerberger beschikt over een ruim aanbod kleiklinkers in verschillende kleuren en formaten.

Creatieve patronen.

Trendline Reno
Trendline RenoArchitectenbureau Tectonic - Boechout
Heeft u het idee dat een oprit in kleiklinkers beperkte mogelijkheden heeft? Laat ons u het tegendeel bewijzen. Een kleiklinker kan geplaatst worden in verschillende legverbanden, elk legverband heeft zijn eigen unieke uitstraling. Hieronder de meest gebruikte legverbanden. De verschillende legverbanden voor kleiklinkers:
De strakke gekende legverbanden zijn bijvoorbeeld het halfsteensverband of blokverband. Indien u liever een rustieke uitstraling wenst, is er het visgraatverband of keperverband. Bekijk alvast even de verschillende legverbanden . Tenslotte bepaalt het legverband naast de kleur en het formaat ook de uitstraling van uw oprit.

Kleiklinkers kleuren.

Arte / Rood - Bruin Gereduceerd
Arte / Rood - Bruin Gereduceerd
De kleiklinkers van Wienerberger zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De meest toegepaste kleuren van kleiklinkers zijn de zwarte, donkerbruine en grijze kleiklinkers. Het idee dat een rode klinker klassiek dient te zijn en een zwarte of grijze kleiklinker modern, is niet helemaal correct.
 
Met een rode kleiklinker kan u een even modern effect creëren als met een zwarte, grijze of andere kleiklinker. Alles hangt af van het gekozen legverband, de stijl van uw woning en uw gevel. Alles dient namelijk één geheel te vormen.
 
Bovendien kan u de kleiklinkers combineren, zo krijgt uw oprit zijn eigen unieke uitstraling die bij uw woning past. Let er wel op dat dit compatibele formaten dienen te zijn. In onze showroom te Kortrijk of Londerzeel helpen wij u graag bij het bepalen van uw keuze.

Onderhoud:

Kleiklinkers zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Dankzij de duurzaamheid kan u de kleiklinkers gemakkelijk met een hogedruklans behandelen/reinigen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het schilferen of breken van de kleiklinkers in tegenstelling tot andere klinkers. U mag bovendien verschillende onderhoudsproducten gebruiken. De onderhoudsproducten hebben geen enkel effect op de kleur of structuur van de kleiklinkers. Zorg er wel voor dat u na het onderhoud de voegen opnieuw opvult met zand! Het enige wat u nu nog te doen staat, is uw kleiklinker gaan kiezen .
terug naar boven