• NL
  • WIE
 

Collecties Terca bakstenen

Ontdek de Wienerberger baksteen collecties. Onze bakstenen collecties zijn speciaal voor u opgedeeld volgens structuur en visueel effect.

Wienerberger serveert u een uitgebreid aanbod bakstenen binnen afgelijnde collecties. Om het voor u overzichtelijk te houden hebben we deze ingedeeld volgens bepaalde eigenschappen die de bakstenen typeren. Zoals gebroken, ruw, glad … Binnen elke baksteen collectie hebt u dan nog eens keuze tussen verschillende kleuren en formaten. Zo kiest u vlotter de baksteen die van de gevel ùw gevel maakt.

Hierna nog vragen? Probeer dan eens onze baksteen zoekmachine of bezoek één van onzeWienerberger showrooms.

ambachtelijk

Ambachtelijk

Ambachtelijke bakstenen krijgen de look van artisanale bakstenen die nog altijd in een oude ringoven gebakken worden. De oven wordt gestookt met kolen, zoals de traditie voorschrijft. En alle bakstenen worden manueel in en uit de oven gehaald. Natuurlijke en unieke kleurschakeringen met veel karakter, dat is daarvan het mooie resultaat. Deze collectie omvat Artiza, Caracterra, Linaqua.

meer ›

Cementering

Cementering

Deze bakstenen worden afgewerkt met een duurzame kaleilaag. Dat is een dunne laag cement die we rond de baksteen aanbrengen en zowel een strakke als dynamische uitstraling kan opleveren. Het resultaat is een glad tot ruw oppervlak, dat de bakstenen goed bestand maakt tegen regen en wind.

meer ›

Gebroken

Gebroken

Creëer boeiende licht- en kleurnuances in uw gevel dankzij de gebroken lijnstructuur en extreme reliëfverschillen in deze bakstenen.

meer ›

Getrommeld

Getrommeld

Getrommelde bakstenen zijn nieuwe bakstenen waarbij het uitzicht wordt gecreëerd van gerecupereerde bakstenen. Een gloednieuwe gevel krijgt zo een verouderde en rustieke look.

meer ›

Glad

Glad

De ‘gladde’ collectie bevat bakstenen met een afgewerkt, effen en strak uitzicht. Gekenmerkt door strakkere lijnen en soms afgewerkt met fijne, gelijkmatige bezanding.

meer ›

Handvorm

Handvorm

De term ‘handvorm’ verwijst naar het productieproces. De bakstenen hebben nerven, zijn ongelijkmatig bezand en kunnen zowel egale als zéér genuanceerde kleuren hebben. Daarnaast hebben deze bakstenen oneffen en ruwe zijden, wat een rustiek effect geeft.

meer ›

Ruw

Ruw

Een opvallende en uitgesproken ruwe structuur vindt u in deze categorie bakstenen. Zo krijgt uw gevel een dynamisch karakter.

meer ›

Vormbak

Vormbak

Deze bakstenen zijn een afgeleide van handvormstenen, maar de klei wordt extra samengedrukt tijdens het productieproces. Hierdoor vertonen deze bakstenen nauwelijks tot geen nerven en een meer afgelijnde vorm.

meer ›

Wasserstrich

Wasserstrich

Hier vindt u bakstenen met een gladde, geschaafde en onbezande oppervlaktestructuur. Daardoor is de natuurlijke kleur van de kleimix mooi zichtbaar en krijgt uw gevel een zachte, genuanceerde tint.

meer ›

terug naar boven

Nood aan meer inspiratie?

Ontdek Innovate.in.architecture: