• NL
  • WIE
 

Waarop letten bij het bestellen van gevelstenen?

Het is belangrijk om bij de bestelling van gevelstenen exact te weten hoeveel er in totaal nodig zullen zijn, voor het hele project.
Gamma Terca gevelstenen
Gamma Terca gevelstenen
De reden hiervoor is eenvoudig: gevelstenen bestaan uit gebakken aarde, natuurlijke grondstoffen dus. Hierdoor zijn er lichte kleur- en maatvariaties mogelijk tussen opeenvolgende producties. Om te vermijden dat deze variaties leiden tot het aftekenen van “kleurvlakken” in de gevel of tot problemen in de maatvoering,  bestelt u best voldoende bakstenen in één keer.
 
Voor héél grote projecten moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden tussen de opdrachtgever en de fabriek die de gevelstenen bakt.
Soms lukt het toch niet om exact te weten hoeveel gevelstenen er in totaal nodig zijn. Dit kan omdat het een te groot bouwproject is of omdat er bijvoorbeeld nog wijzigingen gemaakt worden tijdens het bouwen. In dit geval moet bij verwerking van de stenen bij de overgang van de eerdere naar de recente bestelling de bakstenen voldoende gemengd gebruikt worden uit de verschillende paketten.

verdere informatie

terug naar boven