• NL
  • WIE
 

Welke veiligheidstips voor de verpakking van gevelstenen?

We leveren vrijwel alle Wienerberger bakstenen op paletten, verpakt in krimpfolie en eventueel ombonden met een bindsnoer en/of staalbandjes. Wij waken over de kwaliteit van zowel de paletten als de krimpfolie. Belangrijk is echter om ermee rekening te houden dat beide aan kwaliteitsvermindering onderhevig zijn na enkele maanden opslag.

Bakstenen staan op een wegwerppalet

Zo’n palet dient enkel voor horizontaal transport, dus nooit om de stenen naar boven te hijsen! Het ontladen van pakketten moet dus zo dicht mogelijk bij de vrachtwagen gebeuren.
 
Veiligheidshalve is het ook niet toegestaan om verpakkingen rechtstreeks van de vrachtwagen op funderingsplaten of gewelven te plaatsen. Ze moeten eerst op een extra stabiele en voldoende veilige drager geplaatst worden, zoals een europalet, bodemplaat, transportkorf etc.).
 
Paletten moeten altijd op een droge ondergrond opgeslagen worden om houtrot tegen te gaan en bevuiling van de stenen.

Krimphoes heeft beperkte levensduur

Opslag van de pakken
Opslag van de pakken
Bakstenen worden verpakt in een krimphoes. Na lange blootstelling aan UV-stralen verkleurt de print en belangrijker: de folie zelf begint af te sterven. Daardoor wordt de verpakking broos en gaat het sneller scheuren. In dit geval brandt u er best extra folie omheen of voorzie het pak van transportriemen of snoerbanden.

Werfrisico’s

We wijzen erop dat de werfverantwoordelijke steeds zelf de risico’s moet inschatten bij het behandelen van pakken of paletten bakstenen. De wettelijke veiligheidsregels en normen moeten in acht genomen worden. Wienerberger neemt geen enkele verantwoordelijkheid op bij eventuele ongevallen.
terug naar boven