Photography of production of facing bricks
Photography of stacking facing bricks in ring kiln at Maaseik

Europese architecten vinden baksteen het meest duurzame gevelproduct

Architecten uit acht verschillende Europese landen bestempelen bakstenen als meest duurzame gevelproduct.

Architecten trekken vrijwel nooit de duurzaamheid van bakstenen in twijfel; vooral in Duitsland, Spanje, Italië, Nederland en België wordt dit product sterk geassocieerd met een duurzaam imago.

Over hout hebben architecten in Frankrijk, Nederland en België geen eenduidige mening. In deze landen wordt hout zowel het meest als het minst duurzame materiaal genoemd. Ook het materiaal beton wordt in Frankrijk enerzijds duurzaam genoemd (13 procent), terwijl aan de andere kant 10 procent beton als minst duurzame materiaal ziet.

Nederland en België

In Nederland vinden architecten plastic (22 procent), staal en metaal (12 procent) en hout (9 procent) de minst duurzame gevelmaterialen. In België denkt men er ongeveer net zo over: daar beoordelen 17 procent van de architecten dat plastic het minst duurzaam is, 10 procent denkt dat hout het minst duurzame gevelmateriaal is en 11 procent denkt dat over ‘ander gevelmateriaal dan HPL en ACM’.

Onderzoek

Deze bevindingen zijn terug te lezen in het onderzoek ‘Q3 2013 European Architectural Barometer’ van Arch-Vision. De waarde van het onderzoek wordt door Arch-Vision als volgt omschreven: ‘In een sector waar het belang van duurzaamheid steeds verder toeneemt en waar meer dan twee derde van de architecten proactief is met betrekking tot duurzaamheid en duurzame producten voorschrijft, is het imago van een product belangrijk.’

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt