Aquaral Sable Geel facing bricks in a running bond with a mortar joint
Aquaral Ginger Wit facing bricks in a running bond with mortar
Aquaral Bark Grijs facing bricks in a running bond with mortar
Aquaral Mink Bruin facing bricks in a running bond with thinbed mortar

Aquaral: Gevelsteencollectie met uniek watermerk

We presenteren de gloednieuwe gevelsteencollectie Aquaral. Dankzij de Wasserstrich methode, waarmee de pas gevormde kleistenen weer uit de mal worden gehaald door een speciale techniek met water, zal de collectie met haar unieke feel & touch zowel professioneel als bouwheer verrassen. Aquaral is verkrijgbaar in de tinten wit, grijs, bruin, geel en rood en leent zich voor een uiterst gevarieerd palet aan toepassingen wat architectuurstijl en combinatie met andere materialen betreft.

Wasserstrich

Productiemethode

Om een kleisteen na het vormgeven weer gemakkelijk uit de mal te kunnen verwijderen, wordt hij normaal bezand. Voor de Aquaral is dat niet het geval. Hij wordt uit de mal gehaald met behulp van water, een methode die bekend staat als Wasserstrich. Door die aanpak krijgt de baksteen een lichtjes verweerd en geschaafd oppervlak, dat heel apart oogt en aanvoelt. Het lijkt alsof de gevelsteen zachtjes geborsteld is, een effect dat mooi contrasteert met de eerder ruwe randen die hem een robuust karakter geven.

Gemaakt voor het contrast

Aanbod kleuren

Die mix van eigenschappen maakt van de Aquaral een tijdloze gevelsteen die zich voegt naar elke architectuurstijl en geen enkele combinatie met een ander materiaal uit de weg gaat. Het beschikbare kleurenpalet, beschikbaar in Deens Formaat (± 228 x 108 x 54 mm), versterkt die heel ruime inzetbaarheid. De Aquaral wordt aangeboden in de tinten Ginger wit, Bark grijs, Mink bruin, Sable geel en Pepper rood en kan daarmee iedereen bekoren. Uiteraard kan de Aquaral collectie alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen. 

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt