Vlaamse Regering verdubbelt premie voor buitenmuurisolatie

De Vlaamse Regering keurde een verdubbeling van de premies voor buitenmuurisolatie aan de buitenzijde alsook voor hoogrendementsbeglazing goed, voor alle BENOveerders met eindfacturen vanaf 2021. Ook de renteloze renovatielening tot 60.000 euro, alsook de nieuwe labelpremie werden goedgekeurd.

De basispremie voor muurisolatie langs de buitenkant verdubbelt zo van 15 naar 30 euro per vierkante meter. Voor isolatie van buitenmuren in de spouw of voor de isolatie van buitenmuren aan de binnenkant, blijft de premie ongewijzigd.

Volgens de Vlaamse langetermijnrenovatiestrategie moeten bestaande woningen in Vlaanderen tegen 2050 een vergelijkbaar energieprestatieniveau halen als nieuwbouwwoningen met een vergunningsaanvraag in 2015. Dit betekent dat tegen 2050 het gemiddelde EPC-kengetal van het volledige woningenpark overeen moet komen met het energielabel A, hetgeen gelijkgesteld is met een EPC-kengetal van 100.

Meer informatie vindt u hier.

 

Van plan om uw buitenmuur te isoleren?

Nagenoeg alle baksteencollecties van Terca zijn verkrijgbaar als steenstrips. Daardoor bent u zeker van dezelfde kwaliteit. Met een dikte van ongeveer 22 millimeter zijn steenstrips ideaal om te plaatsen waar geen of weinig ruimte is voor de gewone gevelstenen van 90 mm.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.