Textuur generator

Wienerberger online BIM/Textuur-generator

BIM-modelleren met de gevelstenen en kleiklinkers die in het project worden gebruikt én meteen beschikken over correcte technische en visuele informatie over die keramische producten: het kan met de online BIM/Textuur-generator van Wienerberger. Deze slimme tool voor Autodesk Revit-gebruikers voegt automatisch eigenschappen aan het product toe, textuur inbegrepen.

Levensechte visualisaties

De gevelsteen of kleiklinker gerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Om dat bestand niet onnodig groot te maken is er een URL-link naar de gevelsteen of kleiklinker op de Wienerberger website. Hier vinden ontwerpers alle aanvullende informatie van de Terca gevelsteen of kleiklinker.

De texturen kunnen direct in het 3D-ontwerp geladen worden en leveren dankzij hun grote formaat levensechte visualisaties op. Bovendien kunt u geveltexturen creëren met aangepast metselwerkverband, gewenste voegdikte en voegkleur. Bij de kleiklinkertexturen kunt u kiezen uit diverse legverbanden. Verder kunt u gevelstenen en kleiklinkers mixen tot ‘Brick-mix’ texturen. Aan de Brick-mix is wel geen bijkomende informatie in een Revit-file gelinkt.


BIM? Altijd de juiste informatie beschikbaar!

Met BIM (Building Information Model) kunnen de bouwpartners alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces gebruiken, beheren en opslaan in een digitaal 3D-gebouwmodel. Iedereen werkt zodoende met dezelfde informatie die continu voorhanden is.

Een ander pluspunt is de beschikbaarheid van meetstaten per toegepast type gevelsteen en kleiklinker. Waar het metselwerk van een project doorgaans telkens apart werd uitgerekend door de calculator, de werkvoorbereider, de leverancier, de onderaannemer en de uitvoerder, kan met BIM iedereen uit de meetstaten de voor hem relevante aantallen genereren.

 

3D textuur Wasserstrich Special Kwartsgrijs

Ontdek de BIM/Textuur-generator en modelleer uw gevel online

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.