• NL
  • WIE
 

Nieuws & Events

New colors Agora & Archipolis

Nog meer punch voor gevelsteencollecties Archipolis en Agora

Grijstinten zijn een trend én een blijver. Door hun zachte, rustige uitstraling onderlijnen ze de architectuur, zonder erop te wegen. Bovendien vormen ze een ideale achtergrond om bijzondere details of klemtonen sterker tot hun recht te laten komen. Geen wonder dus dat grijs een pertinente plek opeist in de gevelsteencollecties van Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen.

meer ›

Aquaral Ginger Wit

Aquaral: gevelsteencollectie met uniek watermerk

Dankzij de Wasserstrich methode, waarmee de pas gevormde kleistenen weer uit de mal worden gehaald door een speciale techniek met water, zal de collectie met haar unieke feel & touch zowel professioneel als bouwheer verrassen. Aquaral is verkrijgbaar in de tinten wit, grijs, bruin, geel en rood en leent zich voor een uiterst gevarieerd palet aan toepassingen wat architectuurstijl en combinatie met andere materialen betreft.

meer ›

Arces gevelstenen

Wienerberger stelt gevelsteencollectie Arces voor

Op BIS 2018, bouw- en inspiratiesalon, pakt Wienerberger uit met de nieuwe Terca gevelsteenreeks Arces onder het motto ‘See me, feel me, touch me’. De serie omvat immers bakstenen met een uitgesproken textuur, die erom schreeuwen aangeraakt te worden. En minstens even sterk is hun coloriet, dat vraagt om gezien te worden.

meer ›

Latero Packshot

Latero gevelsteen: nog verfijnder coloriet

Ter gelegenheid van Batibouw steekt Wienerberger de bekende Terca Latero gevelsteen in een nieuw kleurenpak. Het aangepaste palet is neutraal en puur, en serveert een gracieus evenwicht tussen warme en koele tinten. Dat geeft de Latero gevelsteen nog ruimere toepassingsmogelijkheden.

meer ›

Terca Wasserstrich Special Sablé

Wasserstrich Special wint aan tint

De lange, slanke gevelstenen uit de Wasserstrich Special collectie van Wienerberger zijn erg in trek bij liefhebbers van architectuur. Die liefde zal extra vleugels krijgen met de introductie van drie nieuwe, ingetogen kleuren: het zachte Orientrood en de grijsnuances Sablé en Grisaille.

meer ›

Iberia

Iberia gevelsteen: vurig authentiek

Keramische gevelstenen mogen weer blaken van dynamiek, levenslust en kleur. Kijk maar naar de nieuwe gevelsteencollectie Iberia van Wienerberger. Met zijn expressieve textuur, individuele karakter en passionele kleurenpalet prikkelt deze handvormgevelsteen alle zintuigen.

meer ›

Archipolis

Gevelsteen Archipolis: streelzacht

Op Batibouw presenteert Wienerberger de serie Archipolis, een gevelsteencollectie die niemand onberoerd zal laten. De Archipolis oefent immers een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit dankzij de afgewogen balans tussen kleur, textuur en formaat. Daarmee biedt Wienerberger bouwheren en architecten de kans om eens te meer de grenzen van de architectuur op te zoeken.

meer ›

Dakpan open voeg

Een buitenschil in kleipannen. Architectuur met een tikkeltje meer.

Architectuur blijft een voortdurende zoektocht naar nieuwe vormen, vertrekkende vanuit het traditionele. Bekende bouwmaterialen zijn ideaal voor deze verkenning. Dat bewijst de stijgende belangstelling voor kleipannen als afwerking voor gevels of voor de volledige buitenschil.

meer ›

Wasserstrich Special Zwart

Gevelstenen als interieuraccent.

Gevelstenen krijgen vaak nog de associatie met de buitenkant van de woning. Dat een gevelsteen echter niet alleen mooi oogt aan de buitenkant van de gevel, daarvoor zorgen enkele gewaagde architecten die buiten de lijntjes durven kleuren!

meer ›

Eigentijds

Bouwstijlen en bakstenen, hoe kiezen?

Als we het hebben over individuele bouwstijlen (loft, hoeve, minimalistisch, …) dan kunnen we zeer uitgebreid gaan, als we echter naar de overkoepelende families gaan kijken dan hebben we drie grote bouwstijlen; Eigentijds, Modern en Traditioneel. Elke bouwstijl heeft een invloed op de keuze van de baksteen, dak en bouwmaterialen, of niet?

meer ›

Warm weer

Verwerken van gevelstenen bij warm weer.

Werken op de bouwwerf bij warm weer is niet altijd zo evident. De hitte maakt fysieke arbeid veel zwaarder en het treffen van de nodige maatregelen is dan ook geen overbodige luxe. Naast maatregelen die genomen worden mbt de werkomstandigheden, vragen bepaalde werkzaamheden ook extra aandacht om ook bij dit warme weer een kwalitatief resultaat te bekomen. Bij uitvoeren van metselwerken bij warm weer is het voorbevochtigen van de stenen of het nabehandelen van het metselwerk een bruikbaar advies.

meer ›

BIM Textuurgenerator

Wienerberger presenteert nieuwe online BIM/Textuur-generator

BIM-modelleren met de gevelstenen en kleiklinkers die in het project worden gebruikt én meteen beschikken over correcte technische en visuele informatie over die keramische producten: het kan met de gloednieuwe online BIM/Textuur-generator van Wienerberger. Deze slimme tool voor Autodesk Revit-gebruikers voegt automatisch eigenschappen aan het product toe, textuur inbegrepen.

meer ›

Façabrick Plaatsen steenstrippen

De vier meest gestelde vragen over Façabrick.

Regelmatig ontvangen we verschillende vragen over de renovatieoplossing Façabrick. Om het voor u eenvoudiger te maken beantwoorden we hieronder de vier meest voorkomende vragen.

meer ›

Brick Mix

Durf combineren.

In uw zoektocht naar de juiste materialen voor uw nieuwbouw of renovatie spendeert u veel tijd samen met uw architect, zeker voor de gevel, want deze zal iedereen te zien krijgen. U wenst kleuren of texturen te combineren? Aarzel niet en durf in overleg met uw architect verschillende gevelstenen of materialen te combineren!

meer ›

Rustica Oud Heverlee

Bakstenen kopen? Enkele adviezen en tips.

Plannen om bakstenen te kopen voor uw woning? Dan maakt u best een weloverwogen keuze voor deze investering. Lees daarom onze adviezen en tips en kies met een gerust hart.

meer ›

stapelingproject

Wienerberger wordt even een academie

Studenten architectuur zetten baksteen naar hun hand

Vorige week verwelkomde Wienerberger een 100-tal studenten uit het derde jaar bachelor architectuur van de Universiteit Antwerpen. In het kader van de studio Architectuur en Constructie dompelden de ontwerpers in spe zich bij de fabrikant van keramische bouwmaterialen drie dagen lang onder in het onuitputtelijke thema ‘baksteen’.

meer ›

Metropolis Atrium Rood

Ga voor een gevel met een uniek DNA met Imperium en Metropolis

Het geheim van zijn unieke DNA? Een niet te evenaren mix van formaten, kleuren en texturen. Mogen wij u voorstellen: de collecties Metropolis en Imperium.

meer ›

Eco-brick Paepesteen

Ervaar hoe super de smalle Eco-brick en de fijne Bellus zijn

Op Batibouw presenteert Wienerberger onder de noemer ‘fijn & smal’ de smalle Eco-Brick gevelsteen en de fijne keramische lei Bellus. Met deze materialen voor respectievelijk gevel en dak beschikt u over een ruime waaier aan esthetische mogelijkheden, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Bovendien bieden beide oplossingen extra voordelen.

meer ›

Latero

De Latero gevelsteen: Ultieme puurheid, power en punch

De nieuwe reeks gevelstenen ‘Latero’ van Wienerberger bundelt de krachten van de natuur om uw gevel nog een sterkere uitstraling te geven. De Latero is gemaakt met de inzet van de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Het resultaat: een keramische steen met een brede variatie aan kleurnuances en een oneffen oppervlak dat uw gevel meer diepte en dynamiek geeft.

meer ›

Eco-Brick Atlas

Extra troeven voor Eco-brick

De gevelsteen voor meer isolatie en woonruimte

meer ›

Cassia gesmoord

Cassia brengt leven in de straat

Met de gloednieuwe reeks Cassia van Terca kiest u voor een woning met een sprekende en spraakmakende gevel.

meer ›

Iluzo

Iluzo: traditioneel gemetseld met de look van gelijmd.

Metselen met een dunne voeg was nog nooit zo gemakkelijk en voordelig, dankzij Iluzo van Wienerberger. Deze gevelsteen combineert de voordelen van traditioneel metselen met de homogene look van gelijmd metselwerk. En dit zonder verlies aan rendement op de werf.

meer ›

Steenstrippen

Steenstrippen: voorbeeldig met energie en ruimte

Met onze steenstrippen gaat er een wereld van nieuwe renovatiemogelijkheden voor u open. Zij bieden immers extra opties op het gebied van isolatiedikte en het aspect en de kleur van uw gevel.

meer ›

Cassia Rood

Kies voor een spraakmakende gevel met de nieuwe Terca gevelstenen

Op Batibouw laten de Terca gevelstenen van Wienerberger eens te meer van zich spreken. Met de gloednieuwe reeksen Cassia en Latero gevelstenen van Terca kiest u voor een woning met een sprekende en spraakmakende gevel.

meer ›

Wasserstrich Special Zwart

Europese architecten vinden baksteen meest duurzame gevelproduct

Architecten uit acht verschillende Europese landen bestempelen bakstenen als meest duurzame gevelproduct. Deze conclusies blijken uit het onderzoek ‘Q3 2013 European Architectural Barometer’.

meer ›

Façatile

4 nieuwe kleuren geven de vlakke Façatile kleipan nog meer panache

De Façatile kleipan van Wienerberger, fabrikant van hoogwaardige keramische bouwmaterialen en concepten, blijkt een schot in de roos. Bouwheren vallen massaal voor de vlakke Koramic kleipan die een strakke, hedendaagse gevelafwerking mogelijk maakt, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten. Wienerberger maakt de toepassingmogelijkheden nu nog interessanter door de introductie van vier gloednieuwe kleuren: aubergine gesmoord, siena rood, zand grijs en terra bruin.

meer ›

Renovatiegids

Nieuw: renovatiegids

Gids boordevol tips en informatie voor een geslaagde renovatie

meer ›

Metselwerk types

Metselwerk met dunne voegen

Dunne voegen zijn hotter dan ooit. Dunne voegen zorgen voor een mooi massief uitzicht, wat uw gevel helemaal tot zijn recht laat komen.

meer ›

terug naar boven