• NL
  • WIE
 

Prijslijst gevelstenen voor particulieren

Keramiek is een investering in een duurzame gevel. 3 factoren zijn belangrijk om de prijs per vierkante meter gevelstenen te bepalen en vergelijken.

Prijslijst gevelstenen particulieren
Prijslijst gevelstenen particulierenDownload hier onze prijslijst
Eerst en vooral: vergelijk prijzen van gevelstenen per vierkante meter (m2) en niet per individuele baksteen! Zo houdt u met alles rekening, ook met het verwerken van de stenen op de werf, transport, etc.
 
Bij Wienerberger streven we er elke dag naar om met de Terca keramische gevelstenen steeds een hoger niveau te bereiken op vlak van creativiteit, duurzaamheid en karakter.
 
Prijsbepalende factoren en de prijslijst:
Download de prijslijst. Let wel op! Prijzen zijn indicatief, voor een correcte prijs bezoek een Wienerberger verdeler.
 
 

3 factoren voor een wijze beslissing

 
Het formaat van een gevelsteen heeft een grote impact op het uitzicht van uw gevel. Grotere gevelstenen zijn bijvoorbeeld ideaal om een robuuste, monolithische look te creëren. En de kleinere bakstenen geven meer ruimte om te spelen met kleuren en details in de gevel.
 
Wat de prijs betreft: van grotere gevelstenen zijn er minder nodig per m2, dus de metser moet er minder verwerken en het gaat dus sneller vooruit. Een eenvoudig principe dat wel meespeelt in de prijs van uw gevel. Klinkt dit interessant? Hier vindt u een overzicht van de diverse  formaten gevelstenen en collecties die wij aanbieden.
 
Latero Avorio
Latero AvorioVlaams verband van dubbele strekken en koppen   OSK-AR architecten, Dilbeek
Samen met uw architect bepaalt u hoe uw gevel er moet uitzien. Als u een zekere complexiteit aan het ontwerp toevoegt, kan dit een impact hebben op de prijs per m2 van de bakstenen. Denk bijvoorbeeld aan gevelontwerpen waarbij diverse gevelstenen gemengd worden of die een speciaal metselverband vereisen.
 
Ook het voegen van uw gevel is een element dat het geheel ofwel minder ofwel meer complex maakt. Stel dat u kiest voor een dunne voeg, of voor verlijmen of dunbedmortel. In dat geval hebt u meer bakstenen nodig per vierkante meter. Bij bepaalde voegtypes hoeft er niet meer opgevoegd te worden, wat de werken dan weer wat goedkoper maakt. Meer uitleg over voegwerk en voegtypes.
 
 
 
Het uitzicht en de sfeer van een gevelstenen wordt voor een groot deel bepaald door het gebruikte materiaal en hoe de steen gevormd,gebakken of nabehandeld wordt. Een voorbeeld: Wasserstrich gevelstenen worden ontkist met behulp van een laagje water, waardoor de natuurlijke kleur van de klei puur blijft en er een bijzondere textuur ontstaat. Terwijl strengpersstenen een strak uitzicht hebben. De verschillende productiemethodes en nabehandeling hebben ook een invloed op de prijs van de stenen.
 
Om het u gemakkelijk te maken, hebben we dan ook al onze collecties bakstenen op basis van stijl en productiemethode geordend:
 
 

Keramiek is de slimme keuze

Uw gevel is zoals de omslag van een boek: het geeft een idee van wie of wat erachter schuilt. We weten dat deze keuze voor u belangrijk is. Het duurzame karakter en de vele keuze en renovatiemogelijkheden van keramische gevelstenen, dat is slim kiezen.
 
Wienerberger staat naast u bij elke stap. Onze baksteen collecties helpen u al een heel eind op weg en u bent altijd welkom in één van onze showrooms. Daar zullen onze collega's samen met u zorgen voor een gevel waar u nooit op uitgekeken raakt!
 
 
 
Prijslijst - annex Batibouw 2019
 
 

Prijslijst van steenstrippen

De prijs van steenstrippen per m 2 is hoger dan een gewone Terca gevelsteen of Eco-brick . De hogere prijs is te wijten aan de nabehandeling. Elke steenstrip dient verzaagd te worden uit een Terca gevelsteen. Nadien worden de steenstrippen manueel verpakt in isomo dozen ter bescherming. Ook voor het transport dienen er extra maatregelen genomen te worden.
 
terug naar boven

TERCA Gevelstenen
Kies of zoek uw gevelsteen op naam:

Producten Zoekmachine Terca gevelstenen