• NL
  • WIE
 

Inspirerende video’s

Ontdek in deze inspirerende video's wat u zoal kan realiseren met de Terca gevelstenen van Wienerberger.

Creativiteit en originaliteit, gecombineerd met duurzaamheid. Dat is waar Wienerberger voor staat met onze Terca gevelstenen.

In de filmpjes hieronder kunt u zich laten inspireren door de vele esthetische en praktische kwaliteiten van onze bouwmaterialen.

U wilt nog meer voorbeelden? Blader dan eens door de fotoreeksen van de bouwprojecten die gerealiseerd werden met Terca bakstenen. Of ga eens langs bij één van onze Wienerberger showrooms.
 

Strak staaltje hedendaags wonen in Arendonk

"Staand metselwerk en inspringende vlakken geven speelse toets aan de gevel.”
 
Deze woning met een robuust bouwvolume en carport heeft u als voorbijganger toch altijd gezien. Want de gevel aan de straatkant combineert een strakke vormgeving met gedurfde accenten. Eigenlijk springt de gevel letterlijk uit de band. Met dank aan de inspringende vlakken en stroken van staand metselwerk. Er ontstaat een spel van lijnen dat ook terugkeert in de afwerking van het dak.
 
Waarom Terca Cassia Bruin en Koramic Plato Blauw Gesmoord?
Cassia Bruin is een lange gevelsteen met een geschaafde zijde. Ze leende zich perfect voor het beoogde lijnenspel. Dat geldt ook voor de tegelpan Koramic Plato Blauw Gesmoord. Bovendien ziet u de kleur van deze pan terug in de dorpels van basalt. Het resultaat is een sober dak met ingewerkte dakgoot.
 
 

Evenwicht tussen privacy en sociaal contact in Gents studentengebouw

“Elegantie in de massa”
 
Astrum is de uitvalsbasis van 64 studenten in Gent. Tijdens de ontwerpfase ging de meeste aandacht naar de voorwaarden en beperkingen die werden opgelegd door de overheid, de omgeving en de functie van het gebouw. Waar er eventuele negatieve parameters voorkwamen, werden deze positief ingevuld: de architecten zochten telkens naar de potentiële meerwaarde die schuilging achter ogenschijnlijk remmende factoren. Zo ontstond onder andere het dynamische volume van het gebouw.Dat creëert harmonie met de gebouwen in de buurt, de groene omgeving en de invalsweg langs één van de gevels. Binnenin liggen de 64 studentenkamers geborgen tussen de gemeenschappelijke ruimtes. In de uithoeken van het gebouw werden 3 uitkijkkamers ingericht tot ontmoetings- plekken. Zo bepaalt iedere student zelf het evenwicht tussen privacy en sociale contacten.
 
Waarom Terca Iluzo Pagus Grijs-Zwart?
De gevelsteen ondersteunt het totaalplaatje. Er werd bewust niet gekozen voor een steen die alle aandacht opslorpt, maar voor één die aansluit op de natuur in de omgeving.De Terca Iluzo Pagus Grijs-Zwart zorgt voor een gelijmdelook die afgewisseld wordt met grote uitsnedes in het gevelvlak. Daar zorgen grote ramen voor interactie en dialoog met de buitenwereld.
 
 
 
terug naar boven

TERCA Gevelstenen
Kies of zoek uw gevelsteen op naam:

Producten Zoekmachine Terca gevelstenen