• NL
  • WIE
 

Grafi-Rol

Ventilerende ondervorst met unieke microperforaties bestaande uit fijn gegolfd lood aan beide zijden voorzien van een acrylaatcoating

Grafirol met microperforaties
Grafirol met microperforaties

Grafi-Rol is een ventilerende ondervorst met unieke microperforaties bestaande uit fijn gegolfd lood aan beide zijden voorzien van een acrylaatcoating. Deze is zowel toepasbaar onder de vorsten als de noordbomen. Grafirol is de ideale oplossing bij sterk gegolfde pannen, zoals bv. de Oude Pottelbergse pan 451, Vlaamse pan 401, de OVH en VHV, de Romane, enz. De Grafirol heeft door zijn samenstelling geen kleefstrips nodig en kan dus toegepast worden in alle weersomstandigheden. Dankzij de acrylaatcoating zijn milieuonvriendelijke uitlogingen uitgesloten.

 

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 1
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 1Steeds wordt eerst een ruiter geplaatst, waartegen de pannen aansluitend worden bevestigd.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

Steeds wordt eerst een ruiter geplaatst, waartegen de pannen aansluitend worden bevestigd.

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 2
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 2De Grafirol / Alurol wordt over de noordboomlat uitgerold en vastgezet met enkele platkopnagels of schroeven. Zorg altijd voor 50 mm overlapping tussen 2 rollen.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

De Grafi-Rol wordt over de noordboomlat of noklat uitgerold en vastgezet met enkele platkopnagels, nietjes of schroeven. Zorg altijd voor 50 mm overlapping tussen 2 rollen.

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 3
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 3De geprofileerde aluminium/loden slab wordt aan beide zijden van de ruiter gelijkmatig in het profiel van de kleidakpannen gedrukt.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

De geprofileerde loden slab wordt aan beide zijden van de ruiter gelijkmatig in het profiel van de kleidakpannen gedrukt.

Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 4
Plaatsen Grafirol / Alurol: stap 4Bovenop de aluminium/loden ondervorst worden noordbomen geplaatst en vastgezet met schroeven en/of vorstklemmen.   Zorg er steeds voor dat de onderdakconstructie regendicht is zodat stof of stuifsneeuw nooit onder het onderdak schade kunnen aanbrengen. Zowel aan de vorstaansluitingen als aan de verschillende overlappingen dient men de nodige maatregelen te treffen.

Bovenop de loden ondervorst worden noordbomen of vorsten geplaatst en vastgezet met een inox schroef met rondel en neopreenring (4,5 x 80 mm) en/of een speciale aluminium vorstklem.

Kenmerken:

- Kleuren: langs beide zijden te gebruiken: rood en bruin

- Breedtes: 280 en 320 mm

- Nuttige lengte: 5 meter

- Doorlaat: ± 170 cm2/lopende meter (DIN 4108)

- Ongedierte, slagregen en stuifsneeuw zijn uitgesloten (DIN 4108 deel 3) door unieke microperforatie

- 100% recycleerbaar product

- 30 jarige fabrieksgarantie

- UV-bestendig

terug naar boven