• NL
  • WIE
 

Over Wienerberger

Wie is Wienerberger?

Wienerberger
Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

 

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en - klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Onze filosofie

Blauw-rood Genuanceerd
Blauw-rood Genuanceerd

Wienerberger ontwikkelt energie-efficiënte en duurzame bouwmateriaaloplossingen die een betere levenskwaliteit geven. We streven naar een continue verbetering om de hoogst toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Tijdens het productieproces houden we rekening met mens, milieu en natuur.

Onze kracht

Labo
Labo

Wienerberger producten worden vervaardigd met hoogwaardige grondstoffen, door competente medewerkers, volgens efficiënte productiemethoden en onder strikte controle. Ze zijn dan ook van topkwaliteit, officieel erkend met kwaliteitslabels uit binnen- en buitenland, en gecontroleerd door interne en externe audits. Onze laboratoria voeren continue kwaliteitscontroles uit tijdens het productieproces, vanaf
grondstof tot eindproduct. Onze producten worden stuk voor stuk grondig gecontroleerd voor ze de fabriek verlaten.

 

Wienerberger biedt als lokale producent in België en dankzij onze jarenlange ervaring een uitstekende service. Afspraken over leveringen worden strikt nageleefd zodat ook onze partners hun beloften kunnen nakomen. Een professionele naverkoopservice zoals technisch advies voor installatie en onderhoud is 'inbegrepen' bij al onze producten.

 

Met permanente vorming zorgen we ervoor dat de vakbekwaamheid en knowhow van onze medewerkers up-to-date blijven. Door onze (internationale) kennis en ervaring te bundelen ontstaan nieuwe trends en toepassingen.

Productielocaties in België

productievestigingen
Productievestigingen

Binnenmuurstenen

 
Nova - Steenbakkersdam 36 - 2340 Beerse
Rumst - Nieuwstraat 44 - 2840 Rumst
Zonnebeke - Iepersestraat 186 - 8980 Zonnebeke


Gevelstenen - handvorm

 

Beerse - Absheide 28 - 2340 Beerse
Péruwelz - Rue de l'Europe 11 - 7600 Péruwelz
Maaseik - Venlosesteenweg 70 - 3680 Maaseik
Veldwezelt – 2e Carabinierslaan 145 - 3620 Lanaken-Veldwezelt
 


Gevelstenen - strengpers

 

Kortemark - Hoogledestraat 92 - 8610 Kortemark
Quirynen - Sint Jobbaan 58-2390 Malle ( West)
 

 

Kleidakpannen

 

Pottelberg – Moeskroensesteenweg 296 – 8511 Aalbeke
TDH – Rue de la Royenne 55 – 7700 Mouscron

 

Showrooms

 

Kortrijk – Kapel Ter Bede 88 – 8500 Kortrijk
Londerzeel – A12 Koningin Leopoldlaan 1 – 2870 Breendonk

 

 

 

terug naar boven