• NL
 • WIE
 

PLS Lambda, de keramische binnenmuursteen met doorslaggevende troeven

Het Porotherm Lijm-Systeem van Wienerberger werd speciaal ontwikkeld om binnenmuurstenen te verlijmen. Nieuw in het gamma lijmstenen is PLS Lambda. Dankzij zijn gewijzigd perforatiebeeld biedt deze keramische binnenmuursteen heel wat voordelen, dit zowel voor architect, aannemer als bouwheer!

De typerende troeven van PLS Lambda op een rijtje:

Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda
Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda
 1. Isolerend
  Door het perforatiebeeld te draaien heeft PLS Lambda een betere lambda- of isolatiewaarde (0,185 W/mK). Het grote voordeel door de betere lambdawaarde < 0,20 is dat de binnenmuur tot de isolatieschil behoort.
 2. Sterk
  In plaats van in de breedte zoals gebruikelijk, zijn de perforaties in de lengterichting aangebracht. Aan het aandeel perforaties werd niet geraakt, zodat de druksterkte dezelfde is gebleven.
 3. De ‘rode’ bouwknopenoplossing
  Het verlijmd metselwerk met PLS Lambda behoort tot de isolatieschil. Tussengevoegde isolerende delen voorzien hoeft dan ook niet meer. Wanneer het binnenmetselwerk volledig uitgevoerd wordt met PLS Lambda, worden bouwknopen epb-aanvaard volgens basisregel 1 of psi-waardeberekening.
 4. Hoger rendement
  Dankzij zijn lengte van 500 mm kan er binnen dezelfde tijd meer werk verzet worden en dankzij zijn hoge isolatiewaarde is het voorzien van tussengevoegde isolerende delen bovendien niet meer nodig. Samengevat betekent dit dus minder coördinatie, minder kans op fouten en eenvoudiger uit te voeren. Een besparing van tijd en geld.

Voordelen voor de architect en de aannemer:

Voor de architect:
De voordelen voor de architect zijn vanzelfsprekend: detaillering, meetstaten, lastenboeken, ... Alles verloopt een stuk eenvoudiger en sneller omdat er minder materialen vereist zijn. De architect geniet bovendien van meer ontwerpvrijheid dankzij de behouden draagkracht.
 
Voor de aannemer:
Voor de aannemer vergt het gebruik van de PLS Lambda minder werfvoorbereidingen. De uitvoering is een stuk eenvoudiger. Dat betekent eenvoudigere coördinatie en minder kans op fouten. Dankzij het lijmsysteem verloopt alles bovendien sneller, eenvoudiger en goedkoper. Kortom, het is een win-win-win verhaal.
 
Voor de bouwheer:
Een betere isolatie van de woning, een snellere plaatsing, minder bouwfouten, en de mogelijkheid tot sneller afwerken. De PLS Lambda is uw ideale keuze zowel op vlak van afwerking als budget!

De benodigdheden & hulpmaterialen voor PLS Lambda:

Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda
Porotherm Lijm-Systeem PLS Lambda
Lijmmortel:
PLS Lambda maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde lijmmortel. De voordelen van deze lijmmortel is dat deze stofarm is, rode kleur heeft voor uniform kleurbeeld, verhoogde sterkte, duurzaam en één jaar houdbaar (indien verpakking niet geopend). Bovendien heeft Wienerberger een speciale lijmmortel die gebruikt kan worden bij lage temperaturen (van 0° tot 5°).
 
Rolbak:
Wienerberger biedt een speciale rolbak aan. Het uitgekiende concept zorgt voor een uniform lijmbed, en laat dus mooi en efficiënt werk toe.
 
Opleiding volgen over het verwerken van de PLS Porotherm? Bekijk de opleiding.
terug naar boven