• NL
  • WIE
 

Tips & weetjes

Belangrijke Tips en Weetjes voor als u gaat renoveren.

Renovatiepremies

Overzicht van alle renovatiepremies en subsidies

Voor welke premie / subsidie kom ik nu in aanmerking? Een vraag van velen. Om het u gemakkelijker te maken bezorgen we u een overzicht van alle renovatie premies en subsidies.

meer ›

MijnBENOvatie

Volg jouw ideale BENOvatietraject op www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’. Zo spaar je niet alleen het milieu, maar geniet je ook van veel meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een heel stuk mooier uitziet, met een betere verhuur- of verkoopprijs als gevolg. Jouw ideale BENOvatietraject uitstippelen? Surf dan naar de nieuwe website www.mijnBENOvatie.be.

meer ›

Façabrick Realisatie in opbouw

Façabrick, de totaaloplossing voor renovatie en (na-)isolatie

Met Façabrick ontwikkelden we een totaaloplossing voor zowel het renoveren als (na-)isoleren van gevels.

meer ›

Renovatieproject Mechelen: voor en na renovatie

Typische rijwoning krijgt verrassende meerwaarde

Op donderdag 12 mei bezochten Viceminister-president en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en burgemeester Bart Somers een testwerf voor binnenstedelijke renovatie in Mechelen. Bekijk de video.

meer ›

Renovatieplannen, stel ze niet uit.

Renovatieplannen? Stel ze vooral niet uit!

De hervorming van de Vlaamse energiepremies hing al een tijdje in de lucht. Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom maakte onlangs de details bekend. Vanaf 2017 wil de overheid vooral totaalrenovaties stimuleren. De premies voor individuele renovaties worden aangepast en de combipremie wordt vervangen door een totaalrenovatiebonus.

meer ›

Spouw opvullen bij buitengevelisolatie

Moet je de spouw opvullen bij buitengevelisolatie?

Volgens recentelijk onderzoek van Wienerberger i.s.m. KU Leuven betreffende het al dan niet noodzakelijk zijn van het navullen van de spouw in geval van een buitenisolatiesysteem, is bevestigd dat de spouw ongeïsoleerd mag blijven. Voorwaarde is evenwel dat alle openingen zo goed als mogelijk gedicht werden zodat luchtstromingen in deze spouw vermeden worden.

meer ›

Fleece Plus

Fleece, de onderdakfolies voor een compleet weer- en winddicht dak

U renoveert en wilt uw dakisolatie en -constructie perfect beschermen tegen vocht, wind en koude?

meer ›

Stormpan 44 cottage

Je wilt je dak renoveren, maar welke dakpan gebruik je dan het best?

Elke Koramic kleidakpan is geschikt voor renovatie. Maar onze topper is toch wel de Stormpan, een vlakke pan met zachte golving.

meer ›

Voordeel hellend dak

Waarom wij houden van regen op ons dak

Zuiver water dreigt schaars te worden. Tijdens uw renovatie kunt u daarop anticiperen door resoluut te kiezen voor regenwaterrecuperatie. Dit water is perfect om het toilet te spoelen, planten water te geven, uw auto te wassen …

meer ›

Voordelen van regenwater

Als je regenwater hergebruikt is dit merkbaar in jouw portemonnee

Met een hellend dak vang je het regenwater maximaal op. Het water dat je opslaat en hergebruikt, wordt meteen tijdelijk gebufferd. Vooral bij intense of langdurige regenperiodes wordt zo een overbelasting van het openbare rioleringsnet vermeden. Door het water te hergebruiken, bespaar je dus niet alleen water maar verklein je ook de kans op overstromingen.

meer ›

terug naar boven