• NL
  • WIE
 

Wienerberger Brick Award 2018: schrijf nu in!

- Wienerberger is voor zijn Brick Award 2018 op zoek naar uitzonderlijke baksteenprojecten uit alle hoeken van de wereld.
- Zowel architecten als architectuurcritici en journalisten mogen projecten indienen.
- De inzendperiode loopt tot 20 april 2017.

Brick Award 2018
Brick Award 2018
De Wienerberger Brick Award werd voor de eerste keer uitgereikt in 2004. Deze tweejaarlijkse architectuuraward bekroont pareltjes van moderne en innovatieve architectuur in baksteen. Wienerberger reikt deze internationaal befaamde award voor de achtste keer uit in 2018 en is op zoek naar kandidaten. Zowel architecten als journalisten en architectuurcritici kunnen projecten indienen via een onlinetool. In 2016 liepen er maar liefst 600 inschrijvingen binnen uit 55 verschillende landen - een record!
Wie de hoofdprijs van de Brick Award in de wacht sleept, ontvangt 7.000 euro (incl. categorieprijs). Elk van de andere vier categoriewinnaars mag 5.000 euro mee naar huis nemen.
De award omvat vijf categorieën:
  • Feeling at home (een warme haard);
  • Living together (samenleven);
  • Working together (samenwerken);
  • Sharing public spaces (een openbare ruimte voor iedereen);
  • Building outside the box (buiten de lijntjes).
In deze laatste categorie gaat Wienerberger op zoek naar innovatieve projecten en manieren om bakstenen te gebruiken, zoals baanbrekende bouwtechnieken of projecten met ‘custom made’ bakstenen en originele versieringen. Keramische producten moeten een hoofdrol spelen in elk ingediend project. Dat kan gaan van binnenmuurstenen, langs gevelstenen, tot kleipannen en -klinkers. Er moeten geen Wienerberger producten zijn gebruikt in de ingediende projecten. De jury zal bijzondere aandacht besteden aan de manier waarop functionaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie hand in hand gaan in het project. Om ervoor te zorgen dat alle inzendingen actueel zijn, kunnen enkel projecten die in of na 2014 voltooid werden, deelnemen.
De inzendperiode loopt af op 20 april 2017. Daarna buigt een panel van architectuurjournalisten en -critici zich over alle ingezonden projecten en selecteren ze er 50 die ze nomineren voor de Wienerberger Brick Award 2018. Deze projecten worden ook gepubliceerd in het bijhorende boek, 'Brick 18'. Daarna selecteert een internationale jury van architecten een winnaar voor elk van de vijf categorieën, en reiken ze aan één van hen de hoofdprijs uit.
De officiële Brick Award ceremonie vindt plaats in Wenen in de lente van 2018. Het boek 'Brick 18' brengt alle 50 genomineerde projecten samen en wordt dan ook uitgegeven.

Wij kijken alvast uit naar uw inzending! www.brickaward.com
terug naar boven

TERCA Gevelstenen
Kies of zoek uw gevelsteen op naam:

Producten Zoekmachine Terca gevelstenen