• NL
  • WIE
 

Wienerberger introduceert vernieuwende bouwoplossingen en -concepten

 

Esthetisch, ecologisch, economisch en praktisch: een hellend dak heeft het allemaal

Migeon Actua antraciet mat
Migeon Actua antraciet mat Architect: Chris Van Mulder, Zwijndrecht

Het hellend dak wordt dit jaar dan ook een van de centrale thema’s op de Batibouw stand van Wienerberger. Door de variatie aan vormen en de vele afwerkingsmogelijkheden met Koramic kleidakpannen past een hellend dak bij alle mogelijke bouwstijlen. Bovendien beschikt men met een hellend dak over een compacte en energiezuinige woning.

In de ‘hellend dak’ corner worden deze en nog veel meer voordelen van het hellend dak visueel voorgesteld. Ook de nieuwe gids ‘Het hellend dak’ laat aan de hand van een 20-tal boeiende en rijk geïllustreerde reportages kennis maken met de talrijke pluspunten van een hellend dak.

 

4 nieuwe kleuren geven de vlakke Façatile kleipan nog meer panache

Façatile
Façatile Arch. Rien Rossey - Nieuwpoort  

In primeur stelt Wienerberger op Batibouw 4 nieuwe kleuren van de Façatile voor, de vlakke kleipan die een strakke, hedendaagse gevelbekleding mogelijk maakt, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten. Met de vier nieuwe kleuren is de Façatile kleipan, een oogstrelende kruisbestuiving van techniek en esthetiek, voortaan verkrijgbaar in zeven varianten: natuurrood, antraciet mat, blauw gesmoord, aubergine gesmoord, siena rood, zandgrijs en terra bruin.

Nieuw in het gamma gevelstenen

Naar aanleiding van Batibouw breidt Wienerberger het bestaande Wasserstrich Special gamma (Rood, Grijs en Zwart) uit met drie varianten: Wasserstrich Special E1, E2 en Ecru. De rode Wasserstrich Special E1 en de zwarte Wasserstrich Special E2 worden beiden gekenmerkt door de zwart glanzende engobes die voor een sterk genuanceerd beeld zorgen. De Wasserstrich Special Ecru is met zijn lichte crèmekleur uitermate geschikt voor gebruik in combinatie met andere gevelsteenvarianten. Typerend voor de Wasserstrich Special gevelstenen met hun extra lang en dun formaat is hun ruwe, oneffen structuur.
Andere nieuwkomers in het gamma gevelstenen zijn de Canyonbrick Red , een rode steen met diepe benerving, en  de Terre Blanche, een strengperssteen met een heldere witte kleur.

 

Kleiklinkers XXL

Wienerberger voegt een nieuwe variant toe aan haar uitgebreid gamma kleiklinkers: de keramische tegel.  Deze gebakken tegel met een formaat van 20x20 cm en een dikte van 6,5 cm biedt nieuwe creatieve mogelijkheden voor zowel huis, tuin en openbare bestrating. De nieuwe keramische tegel wordt momenteel aangeboden in 5 kleurvariëteiten: de Trendline Astra (rood-bruin/zwart genuanceerd), Bruno (bruinrood genuanceerd), Caron (inkt-zwart bezand), Mastiek (bruinzwart) en Orion (roodbruin genuanceerd).

 

terug naar boven