• NL
  • WIE
 

Agora: in soberheid zit kracht

Een sobere handvorm baksteen van Terca die vooral de architecturale vorm van uw gebouw kracht bijzet.

Focus op architectuur

Agora
AgoraAgora
Deze matte baksteen bewijst zijn kracht in zijn soberheid. Het is een baksteen van Terca die al jaar en dag zijn waarde bewijst. Dankzij de soberheid gaat de aandacht vooral naar de architecturale vorm van uw gevel of woning.
 
Een belangrijk voordeel van de Agora gevelsteen is het onderhoudsgemak. De baksteen slorpt weinig water en vuil op. U hebt dus amper iets te reinigen.

Pure klei voor witte en grijze stenen

Agora Agaatgrijs
Agora Agaatgrijs
De Agora gevelstenen bakken we met pure klei. Hierdoor kunt u kiezen tussen 5 egale wit- of grijstinten. Vier van de zeven soorten bakstenen werden na het bakken nog even in de smoorovens gelegd.
 
Tip: combineer verschillende kleuren voor een moderne gevel met een tijdloze uitstraling of ga voor een gewaagde Brick-mix door verschillende kleuren door elkaar te mengen binnen hetzelfde gevelvlak.
 
De 7 soorten Agora gevelsteen:

4 formaten, waaronder Eco-Brick en steenstrip

Agora Superwit
Agora Superwit
Dankzij de keuze tussen 4 formaten van de Agora gevelsteen kunt u beroep doen op gelijk welke metseltechniek: traditioneel met een 12 mm voeg of met een dunne voeg door te  dunmetselen of verlijmen. En door het smallere met het Eco-brick formaat hebt u tot 3,5 cm extra plaats voor isolatie of woonruimte. Van deze baksteen hebben we ook standaard steenstrippen beschikbaar.
 
 
 

Interessante links / brochure:

In de folder onderaan deze pagina vindt u een mooie verzameling foto’s van gerealiseerde bouwprojecten waar de Agora gevelsteen gebruikt werd. Een bewijs van de kracht van soberheid.
 
terug naar boven

Onze collecties:

Neem zeker even de tijd om de andere collecties te ontdekken.