fun at work

Onze mensen

Interesse in Wienerberger? Maak kennis met enkele van uw toekomstige collega’s en krijg een idee van de werksfeer bij Wienerberger!

Joachim Hollevoet

Joachim Hollevoet

Bioloog en master in milieusanering en milieubeheer, UGent

“Mijn keuze voor Wienerberger werd sterk beïnvloed door de aandacht die het bedrijf besteedt aan duurzaamheid.”

Tijdens mijn studies biologie raakte ik meer en meer geboeid door de milieuproblematiek. Tijdens mijn ManaMa binnen de faculteit Ingenieurswetenschappen, kwamen niet alleen technische en wetenschappelijke topics aan bod, maar ook de milieuwetgeving. Ik was heel blij toen ik bij Wienerberger kon starten in mijn vakgebied. Mijn keuze voor Wienerberger werd sterk beïnvloed door de aandacht die het bedrijf besteedt aan duurzaamheid. Niet alleen in slogans op de website, maar ook in de praktijk. Dit vertaalt zich in een doorgedreven milieu management en de realisatie van tal van duurzaamheidsprojecten, zoals watergebonden transport, de zorg dat de milieu-impact van geproduceerde materialen zo klein mogelijk is (resulterend in milieulabels zoals onder andere natureplus en cradle-to-cradle) en de onophoudelijke aandacht voor de nabestemming van de kleigroeves. Momenteel werk ik mee aan enkele duurzaamheidsprojecten en daarnaast ben ik milieucoördinator voor 7 Wienerberger vestigingen in België. Binnen deze vestigingen zorg ik voor de implementatie van de interne en wettelijke milieu-eisen, de aanvraag van bouw- en milieuvergunningen, maar ook de sensibilisering en opleiding met betrekking tot milieuthema’s.”

Maxime Vanassche

Maxime Vanassche

Elektriciteit, specialisatie automatisering

“Via een stage ben ik bij Wienerberger terecht gekomen. Ik heb het mij nog geen moment beklaagd.”

Ik studeerde elektriciteit met specialisatie automatisering. Tijdens mijn laatste jaar deed ik een stage bij Wienerberger. Twee weken duurde die stage. Onmiddellijk daarna hebben ze mij gecontacteerd en een contract aangeboden. Ik heb hier al veel geleerd; veel verschillende machines en veel verschillende technieken. Dat is ook mijn ambitie; bijleren en zorgen dat mijn competenties verder evolueren.

Kenji Verbrugghe

Kenji Verbrugghe

Elektromechanica, specialisatie automatisering

“Bij Wienerberger komen alle technieken aan bod. Zowel elektrisch, mechanisch als op vlak van automatisering kan ik mij hier uitleven.”

In mijn job bij Wienerberger komt wat ik op school geleerd heb heel goed van pas. Ik heb elektromechanica gestudeerd in het middelbaar en aan de hogeschool heb ik mij verder gespecialiseerd in automatisering. Alle technieken komen bij Wienerberger aan bod. De productie van bakstenen en dakpannen verloopt dan ook zeer geautomatiseerd. Voor mij is daarom iedere dag een nieuwe uitdaging, en ik leer enorm veel bij. Op termijn wil ik mij nog verder specialiseren in automatisering.

 

 

Nicolas Stobbe

Nicolas Strobbe

Operator

"Ik wou een gevarieerde job in de industrie. Die heb ik gevonden bij Wienerberger"

Na mijn studie als schrijnwerker, wou ik een andere richting uit. Een gevarieerde job in de industrie leek me wel iets. Vrijwel onmiddellijk ben ik bij Wienerberger terecht gekomen. Ik kon hier onmiddellijk starten als operator en heb hier al verschillende machines leren bedienen. Nu volg ik ook een opleiding tot heftruckchauffeur. Ik werk nog maar anderhalf jaar bij Wienerberger. Ja, het kan snel gaan.

Bekijk enkele getuigenissen van enthousiaste kleikoppen

Bent u ook een kleikop? Dan wordt u onze nieuwe collega!

Bekijk de openstaande vacatures in de verschillende vestigingen van Wienerberger. Vindt u niet wat u zoekt? Dan kunt u nog altijd spontaan solliciteren.