Duurzaamheid

  • Duurzaam produceren
  • Duurzaam bouwen
  • Duurzaam wonen
  • Aandacht voor mens, omgeving en milieu

Onze keramische bouwmaterialen gaan gemakkelijk 150 jaar mee, vormen een degelijke isolatieschil en worden lokaal geproduceerd. Duurzaamheid is dan ook iets waar we hard aan werken.

Met onder andere ‘De Duurzame Wijk’ in Waregem doen we actief onderzoek naar hoe we met traditionele keramische materialen duurzame bouwprojecten kunnen realiseren. En dit gaat verder dan enkel de bouwconstructie zelf. We houden rekening met maar liefst 8 pijlers van duurzaam bouwen.

Duurzaam produceren

Produceren

Klei als grondstof is overvloedig aanwezig in België. We kiezen er dan ook voor om onze kleigroeven lokaal te houden en liefst zo dicht mogelijk bij de Wienerberger fabrieken. Transport reduceren tot een minimum is een belangrijke factor van ‘duurzaam produceren’.

Duurzaam bouwen

Bouwen

Een groot deel van onze keramische binnenmuurstenen, dakpannen, gevelstenen en kleiklinkers dragen internationaal erkende milieulabels.

Duurzaam wonen

Wonen

Onder meer dankzij de capaciteit van keramische producten om warmte op te slaan, maken onze bakstenen en dakpannen het mogelijk om duurzaam te wonen.

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generaties, zonder de behoefte van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Wienerberger maakt er een erezaak van om keramische bouwmaterialen te ontwikkelen die onmiskenbaar het label ‘duurzaam’ verdienen.

Reference photo renovation single family in Zeebrugge

Uw bouwproject met ons delen?

U hebt recent gebouwd of gerenoveerd. Of u bent nog volop bezig? Sowieso zijn wij altijd geïnteresseerd in de projecten van onze klanten.
Niet enkel zijn we benieuwd naar wat u doet met onze producten, maar we leren ook altijd bij dankzij uw bouwprojecten. Zo kunnen we werken aan een nog betere dienstverlening en bouwproducten.