Wevolt Energiedak

Eenvoudige installatie en bewezen kwaliteit met zonnepanelen

Een mooi en duurzaam zonne-energiedak hoeft geen complex project te zijn. Met Wevolt zonnepanelen kiest u voor de vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger. Dit duurzame systeem laat zich moeiteloos installeren en wordt geleverd met de nodige garanties voor uw klanten.

Ontwerpen van een BIPV-systeem

Wie overweegt om een zonne-energiesysteem te installeren, moet zich realiseren dat een grondige voorbereiding cruciaal is voor een betrouwbare werking van het systeem.      Lees hier

Risico’s van een verkeerd ontworpen zonnepanelensysteem

Het ontwerpen van een BIPV-systeem is een complex proces waar veel bij komt kijken. Een onjuiste installatie van zonnepanelen kan leiden tot opbrengstverlies, storingen, brandgevaar, schade aan apparatuur en zelfs gevaar voor elektrocutie.

Lees hier

Efficiënte installatie van zonnepanelen

Het groeiende tekort aan gekwalificeerde vakmensen vraagt om een zo efficiënt mogelijke installatie van zonne-energiesystemen. Zo pakken onze gecertificeerde installatiepartners dit aan.   Lees hier

Tips voor installatie van een BIPV-systeem

Voor een veilige, efficiënte en duurzame installatie van een BIPV-systeem is naast een goed doordacht ontwerp ook een grondige werkvoorbereiding essentieel.

Lees hier

(Brand)veiligheid van een BIPV-systeem

Steeds vaker kiezen mensen voor gebouw-geïntegreerde zonne-energie (BIPV-systemen). Maar hoe (brand)veilig zijn deze systemen eigenlijk?      


Lees hier

Veelgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hieronder.

Een Wevolt Energiedak is een van de meest duurzame dakoplossingen die op dit moment verkrijgbaar zijn in België. Wevolt zonnepanelen leveren niet alleen zonne-energie, maar worden ook geproduceerd met verantwoorde grondstoffen. Daarnaast hebben ze een uitermate lange levensduur. 

De hoogte van de opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie en hellingshoek van uw dak en de positie van de panelen ten opzichte van de zon. Maar ook de oppervlakte van het dak en het soort zonnepanelen spelen een rol. In het algemeen behaalt u het hoogste rendement met een Wevolt X-Roof. Wilt u meer inzicht in het rendement, bekijk dan de informatie op de productpagina’s van Wevolt X-Roof of Wevolt X-Tile.

De kosten van een Wevolt Energiedak zijn - net als het rendement - afhankelijk van welk Wevolt Energiedak u kiest en van de oppervlakte van het dak. Wanneer u alle kosten en opbrengsten in overweging neemt, hoeft een Wevolt Energiedak niet duurder te zijn dan de toepassing van traditionele zonnepanelen.

Een Wevolt Energiedak brengt kwaliteit en effectiviteit samen. Dankzij het gebruik van duurzame materialen bieden de Wevolt zonnepanelen een langdurig, hoog rendement en een uitzonderlijke levensduur. Bovendien krijgt u 30 jaar garantie op zowel de productkwaliteit als het vermogensbehoud van de Wevolt X-Roof en Wevolt X-Tile. De verwachte levensduur is zelfs aanzienlijk langer. 

Een Wevolt Energiedak heeft nauwelijks onderhoud nodig omdat vuil zich niet kan ophopen op het frame. In geval van vervuiling na verloop van tijd wordt aanbevolen om het dak te laten reinigen door een vakman. 

Reinig een Wevolt Energiedak bij voorkeur vroeg in de ochtend, in de late namiddag, of bij bewolkt weer om temperatuurschokken te vermijden. Gebruik een zachte borstel, gedemineraliseerd water om kalkaanslag door leidingwater te voorkomen en een grote hoeveelheid water om krassen te voorkomen. We raden u sterk af om daarbij een tuinslang of hogedrukreiniger te gebruiken. 

Bent u een architect, bouwprofessional of eigenaar van een woning en wilt u meer informatie over een Wevolt Energiedak? Neem dan contact op via het contactformulier.

Zonnepanelen zijn er in vele soorten en maten. Steeds vaker kiezen mensen voor Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV), ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. Om de (brand)veiligheid bij BIPV-systemen (zoals Wevolt X-Roof of Wevolt X-Tile) te allen tijde te garanderen, raden wij aan om brandvertragende onderdakfolie te gebruiken. 

Lees hier het artikel over de (brand)veiligheid van Wevolt zonnepanelen.

De bouwsector in België staat voor een aantal grote uitdagingen. Naast vergaande duurzaamheidsambities heeft de sector te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Daardoor is de behoefte aan een efficiënte installatie groot. Een Wevolt Energiedak installeert u echter snel en eenvoudig met slechts een paar basiselementen. Benieuwd hoe u dit aanpakt?

Lees hier het artikel over de efficiënte installatie van zonnepanelen.

Vul het contactformulier in en wij bezorgen u de gecertificeerde installateurs bij u in de buurt.

Wevolt X-Roof

Vragen over Wevolt?

Wij helpen u graag met uw project!

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.