Wevolt X-Tile
  • Strakke uitstraling
  • Robuust en (brand)veilig
  • Onderhoudsvriendelijk en lage degradatie
  • Eenvoudige installatie
  • Maximaal rendement, minimale milieu-impact
  • Slimme investering

Wevolt X-Tile zonnepanelen: zonne-energie met een strakke uitstraling

Een Wevolt Energiedak met Wevolt X-Tile zonnepanelen biedt een strakke uitstraling. Deze zonnepanelen worden naadloos gecombineerd met onze keramische Actua 10 dakpannen in dezelfde kleur, waardoor een subtiel dakontwerp ontstaat waarin de Wevolt X-Tile zonnepanelen nauwelijks opvallen.

 

Strakke uitstraling

Te combineren met keramische dakpannen

Als u kiest voor een moderne woning, ziet u liever geen klassieke zonnepanelen op het dak. Wevolt X-Tile zonnepanelen creëren, in combinatie met de keramische Actua 10 dakpan in dezelfde kleur, een subtiel dakontwerp met een eigentijdse en strakke uitstraling. 

De pluspunten op een rij

Met een Wevolt Energiedak kiest u niet alleen voor een duurzame, maar ook voor een esthetische oplossing. Want naast het leveren van zonne-energie, creëren Wevolt X-Tile zonnepanelen ook een subtiel dakontwerp met een strakke uitstraling. Bovendien kunt u rekenen op de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van wienerberger.

✓ Eenvoudige installatie

Slechts vijf basiselementen, geen aarding nodig. Eenvoudig en snel te installeren en aan te sluiten op andere dakelementen. Individueel demonteerbare panelen.

✓ Maximaal rendement, minimale milieu-impact     

Goede benutting van het dakvlak door kleine modules en natuurlijke ventilatie voor maximale opbrengst. Lange levensduur, lokaal geproduceerd en optimaal herbruikbaar. Bevat geen lood en PFAS.

✓ Onderhoudsvriendelijk en lage degradatie

Individueel uitneembaar en frameloos ontwerp waardoor vuilophoping geen kans krijgt. Doordat elementen elkaar overlappen en elk element een glazen achterzijde heeft, kunnen vocht en vuil niet binnendringen. De robuuste celtechnologie garandeert bovendien een hoge betrouwbaarheid en lage degradatie. Dat wil zeggen dat de zonnepanelen hun vermogen om zonne-energie efficiënt om te zetten in elektriciteit gedurende een lange periode behouden zonder significant verlies.

✓ Voordelige keuze

Slimme investering dankzij de lange levensduur van glas-glas panelen.

✓ Robuust en (brand)veilig

Kleine panelen van gehard dubbelglas. Mechanisch sterk, hagelbestendig, waterdicht, getest op wind-, waterdichtheid en vliegvuurbestendigheid. MWT-techniek: minimale kans op microcracks en hotspots. Goed geventileerd, onbrandbaar (KIWA).

✓ Strakke uitstraling

Naadloos in te passen tussen de Koramic Actua 10 keramische dakpannen voor een subtiel en rustig dakbeeld met strakke afwerking.

Wevolt X-Tile

De zekerheid van glas-glas zonnepanelen

Zeer lange levensduur

Wevolt X-Tile zonnepanelen zijn gebaseerd op glas-glas panelen met hightech celtechniek en garanderen daardoor een uitzonderlijk lange levensduur. De zonnepanelen worden geïnstalleerd op de panlatten en sluiten naadloos aan bij onze Actua 10 dakpan. Met een werkende breedte van 130 cm vervangt de Wevolt X-Tile precies vijf dakpannen. De zonnepanelen liggen op panlatafstanden variërend van 360 tot 380 mm.  

30 jaar zorgeloos energie

Lage degradatie en hoge betrouwbaarheid

De robuuste celtechnologie van de Wevolt X-Tile zonnepanelen garandeert een lage degradatie en hoge betrouwbaarheid. De zwarte panelen realiseren een rendement tot 180 Wp/m2, de terracotta panelen een vermogen tot 130 Wp/m2. De vermogensgarantie bedraagt 90% na 20 jaar en 85% na 30 jaar.

Specificaties Wevolt X-Tile zonnepanelen

Wevolt X-Tile XT028H-085BK-E

Vermogen: 171 - 180 Wp/m²
Afmeting: 1308 x 430 mm
Gewicht: 25 kg/m²

Onderdak Fleece Plus FR

Onderdakfolie voor Wevolt zonnepanelen

Om de (brand)veiligheid bij BIPV-systemen te allen tijde te garanderen, raden wij aan om een brandvertragende onderdakfolie te gebruiken.

De onderdakfolie Fleece Plus FR, met een brandklasse B-s1,d0-classificatie, biedt een uitstekende brandwerendheid, waardoor deze bijzonder geschikt is voor gebruik bij in het dak geïntegreerde PV-systemen en PV-dakpannen. Deze brandvertragende folie is vervaardigd uit polyestervlies met een PU-coating en bestaat uit twee lagen. Het is zowel dampopen, capillair als waterdicht. Daarnaast is de folie uitgerust met een dubbele geïntegreerde kleefstrook, waardoor het onderdak volledig wind- en waterdicht afsluit. Het materiaal is UV- en temperatuurbestendig en moeilijk ontvlambaar.

Meer info

Veelgestelde vragen

We krijgen vaak vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen, zoals Wevolt X-Tile. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Over het algemeen levert het gebruik van zwarte Wevolt X-Tile zonnepanelen een vermogen van 180 Wp/m² op. De effectieve opbrengst varieert op basis van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie en hellingshoek van uw dak en de positie van de panelen ten opzichte van de zon.      

Een Wevolt Energiedak brengt kwaliteit en effectiviteit samen. Door het gebruik van de glas-glas opbouw en de robuuste celtechnologie combineert X-Tile een langdurig, hoog rendement met een uitzonderlijk lange levensduur. Bovendien krijgt u 30 jaar garantie op zowel de productkwaliteit als het vermogensbehoud. De verwachte levensduur is zelfs aanzienlijk langer.

Als alle kosten en opbrengsten in rekening worden gebracht, hoeft deze oplossing in een nieuwbouwproject niet duurder te zijn dan traditionele zonnepanelen. Bovendien verdient deze investering zich door de lange levensduur op termijn altijd terug, zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Bent u een architect, bouwprofessional of eigenaar van een woning en wilt u meer informatie over een Wevolt X-Tile Energiedak? Neem dan contact op via het contactformulier.

Ja, een Wevolt X-Tile Energiedak is geschikt voor zowel micro-omvormers, optimisers als stringomvomers.

Een Wevolt X-Tile zonnepaneel heeft een afmeting van 1308 x 430 mm. Ze worden bevestigd aan speciale beugels die op de panlat zijn gemonteerd met een panlatafstand van 360 tot 380 mm.

 

Een Energiedak met Wevolt X-Tile zonnepanelen is een voorbeeld van Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV), ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. Brandveiligheid is daarbij erg belangrijk. Een goede ventilatie tussen de modules en het dakbeschot zorgt voor een natuurlijke koeling van de zonnepanelen. Bovendien werkt de glazen achterzijde van de X-Tile zonnepanelen brandvertragend. Daarnaast begint én eindigt een veilig BIPV-systeem met een gecertificeerd systeem, een deskundige installatie en het gebruik van de juiste materialen.

Lees hier het artikel over de (brand)veiligheid van Wevolt zonnepanelen.

De Wevolt X-Tile glas-glas panelen hebben een zeer lange levensduur en zijn optimaal recyclebaar. Wevolt X-Tile zonnepanelen zijn een van de meest duurzame dakoplossingen die op dit moment beschikbaar zijn in België. Niet alleen omdat ze zonne-energie opleveren, maar ook omdat ze geproduceerd worden met verantwoorde grondstoffen.

Een Energiedak met Wevolt X-Tile zonnepanelen heeft nauwelijks onderhoud nodig omdat vuil zich niet kan ophopen op een frame. In geval van vervuiling na verloop van tijd wordt aanbevolen om het dak te laten reinigen door een vakman.   

Een Wevolt X-Tile Energiedak installeert u snel en eenvoudig met slechts een paar basiselementen. Benieuwd hoe u dit aanpakt?

Lees hier het artikel over de efficiënte installatie van Wevolt zonnepanelen.

Vul het contactformulier in en wij bezorgen u de gecertificeerde installateurs bij u in de buurt.

Wevolt X-Roof

Toch nog vragen over Wevolt?

Wij helpen u graag met uw project!

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.