Klinkers
Kleiklinkers

Oprit aanleggen met kleiklinkers

Ga voor een oprit met kleiklinkers! Niet alleen oogt een oprit met kleiklinkers mooi, het is bovendien zeer duurzaam, kleurvast en eenvoudig in onderhoud. Wienerberger beschikt over een ruim aanbod kleiklinkers in verschillende kleuren en formaten.

Creatieve patronen

Heeft u het idee dat een oprit in kleiklinkers beperkte mogelijkheden heeft? Laat ons u het tegendeel bewijzen. Een kleiklinker kan geplaatst worden in verschillende legverbanden, elk legverband heeft zijn eigen unieke uitstraling. Hieronder de meest gebruikte legverbanden voor kleiklinkers:

  • Halfsteensverband
  • Zacht/soft wildverband
  • Diagonaalverband
  • Visgraatverband
  • Keperverband
  • Elleboogverband
  • Blokverband

De strakke, gekende legverbanden zijn bijvoorbeeld het halfsteensverband of blokverband. Indien u liever een rustieke uitstraling wenst, is er het visgraatverband of keperverband. Bekijk alvast even de verschillende legverbanden. Ten slotte bepaalt het legverband naast de kleur en het formaat ook de uitstraling van uw oprit.
 

Kleuren van kleiklinkers

De kleiklinkers van Wienerberger zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De meest toegepaste kleuren van kleiklinkers zijn de zwarte, donkerbruine en grijze kleiklinkers. Het idee dat een rode klinker klassiek dient te zijn en een zwarte of grijze kleiklinker modern, is niet helemaal correct.

Met een rode kleiklinker kan u een even modern effect creëren als met een zwarte, grijze of andere kleiklinker. Alles hangt af van het gekozen legverband, de stijl van uw woning en uw gevel. Alles dient namelijk één geheel te vormen.

Bovendien kan u de kleiklinkers combineren, zo krijgt uw oprit zijn eigen unieke uitstraling die bij uw woning past. Let er wel op dat dit compatibele formaten dienen te zijn. In onze showroom te Kortrijk of Londerzeel helpen wij u graag bij het bepalen van uw keuze.
 

Gemakkelijk onderhoud

Kleiklinkers zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Dankzij de duurzaamheid kan u de kleiklinkers gemakkelijk met een hogedruklans behandelen/reinigen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het schilferen of breken van de kleiklinkers in tegenstelling tot andere klinkers. U mag bovendien verschillende onderhoudsproducten gebruiken.

 

Kleiklinkers plaatsen?

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.