Young man working at modern office space, working on project. Sitting at the table and using laptop. Brick wall in background. Over the shoulder view.
  • Online tool
  • Gebruiksvriendelijk
  • Nauwkeurige U-waarde berekening

Bereken de U-waarde van uw muur

De isolatiewaarde van uw muren is bepalend voor de uiteindelijke energieprestatie van uw volledige bouwproject. Daarom ontwikkelden we een tool om snel de U-waarde van een spouwmuur te bereken.

Elke spouwmuur heeft een eigen U-waarde, een eigen isolatiewaarde. Het is belangrijk dat u die waarde kent, want vaak hangt het daarvan af of u bepaalde subsidies en premies krijgt. Om de U-waarde te berekenen, moet u rekening houden met de volledige wandopbouw.

We hebben een online tool ontwikkeld, zodat iedereen op een eenvoudige manier de U-waarde kan berekenen. Die hebt u onder andere nodig om op te zoeken op welke premies u recht hebt.

Ter info: voor velen is de “R-waarde” meer gekend. Die bekomt u door het cijfer 1 te delen door de berekende U-waarde. Dit betekent dus dat de R-waarde zo hoog mogelijk moet liggen, de U-waarde zo laag mogelijk.

 

U-waarde berekenen

1. Selecteer een muurtype

3D rendering of a cavity wall; can be e.g. used for u-value calculator

Spouwmuur

2. Detailleer de wandopbouw

3. Berekende U-waarde

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.