Gevel concepten

Concepten

Een kwalitatieve gevelsteen, specifiek ontwikkeld op basis van uw behoefte.

Op basis van meer dan 100 jaar ervaring ontwikkelden we een aantal ‘concepten’. Dit zijn uitgaven van onze gevelstenen die voor specifieke doeleinden dienen. Zo zijn er de standaard gevelstenen, de Eco-bricks voor extra isolatie- of woonruimte, de smalle steenstrips en onze Iluzo gevelstenen.

 

Uw concept gekozen?
Nu enkel nog de kleur en stijl kiezen.

Ideaal voor traditioneel metselwerk

Standaard gevelstenen

Voor elke bouwstijl en om het even welke architectuur zit er tussen onze standaard gevelstenen een geschikte baksteen. Deze worden op de traditionele manier vermetseld, verlijmd of verwerkt met dunbedmortel. Ze verzekeren de komende generaties van een stevige en stijlvolle gevel.

Extra woon- en isolatieruimte

Eco-brick

Heel wat standaard gevelstenen kunt u ook krijgen in Eco-brick formaat. Eco-bricks zijn smallere gevelstenen die u tot 3,5 cm extra ruimte geven. Dit is perfect voor wanneer u bijvoorbeeld de gevel renoveert en extra isolatie wilt aanbrengen of meer woonruimte wilt creëren.

Smalle steenstroken voor nieuwbouw of renovatie

Steenstrips

Kan het nog smaller dan Eco-brick? Ja, dat kan. Steenstrips zijn smalle steenstroken van ongeveer 22 mm die u kunt plaatsen op plekken waar geen ruimte is voor de standaard van ongeveer 90 mm. Vrijwel elke collectie van Terca is in deze uitgave verkrijgbaar.

Wilt u een dunne voeg?

Iluzo

Voor de liefhebbers van traditioneel metselwerk die toch de dunne voeg van een verlijmde gevel willen, is er Iluzo. Dit concept laat toe om uw gevel traditioneel te metselen met mortel en dankzij de vorm van de baksteen het beeld van een dunne voeg te creëren.  

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.