Iluzo concept
Referentie met Iluzo

Iluzo: eenvoudige en ingenieuze gevelsteen

  • Strak uitzicht van gelijmde gevel
  • Tijd- en kostbesparend
  • Traditioneel metselen
  • Geen voegwerk nodig

Het massieve uitzicht van een gelijmde gevel zonder voegen, het gemak van traditioneel metselen met mortel.


Dankzij dunne voegen staan uw gevelstenen dichter bij elkaar en ziet uw gevel er massief en homogeen uit. Tot voor kort was dit enkel mogelijk door de gevelstenen te verlijmen of te dunmetselen. Met de Iluzo gevelsteen van Terca kunt u hetzelfde effect verkrijgen met de traditionele manier van metselen met mortel. En zonder verlies aan rendement op de werf!

Metselen met dunne voeg is eenvoudiger met Iluzo

Het lijmen en dunmetselen van gevelstenen is een echte trend geworden. Maar deze trendy verwerkingsmethodes zijn vaak nog niet helemaal goed ingeburgerd bij de vakman. Daarom hebben we met ons gevestigde merk Terca een concept ontwikkeld dat de esthetische voordelen van gelijmd metselwerk combineert met het gemak van metselen op de vertrouwde klassieke manier.

Meer info en documenten over het Iluzo-formaat

Download voorbereiden. ... Download alles (4)

Tijd en kosten besparen

Het ontbreken van zichtbare voegen creëert een nauw aansluitend effect, wat het massieve en homogene karakter van de gevel sterker benadrukt. Daarnaast moet er niet meer opgevoegd worden. Dit bespaart dus tijd en kosten. Uw gevel veroudert ook op een meer gelijke manier, omdat er geen tussenvoeg is die verkleurt.

Er zijn geen speciale hoekstenen nodig, waardoor de metser sneller kan werken. Hij hoeft niet te zoeken naar hoekstenen en hij heeft geen verlies aan onbruikbare gevelstenen. Dit komt omdat de helft van de Iluzo gevelstenen een rand heeft aan de linker kopkant en de andere helft aan de rechter kopkant. Nogmaals tijd en geld bespaard. De metser kan met traditioneel gereedschap werken en er zijn geen bijkomende moeilijkheden. Toch het effect van gelijmd metselwerk als resultaat!

 

Waarom dit zo'n ingenieus concept is?

We hollen het legvlak van de baksteen uit. Daardoor blijft de gewone mortellaag van 12 millimeter mogelijk. Maar aan de voorkant blijven de gevelstenen slechts ongeveer 4 millimeter van elkaar gescheiden, waardoor u de look van gelijmd metselwerk verkrijgt. Er zijn ten slotte nog 2 steunvoetjes die overtollig mortel een uitweg geven en de baksteen meer steun en de nodige sterkte geven.

 

Iluzo komt in het ‘moefen-formaat’

Het formaat van de Iluzo gevelsteen is wat we noemen het “moefen-formaat” (238x90x48 mm). Deze is langer en platter dan gemiddeld. Efficiënter in te vlijen en het geeft uw gevel een extra moderne look.

 

Verwerkingsadvies Iluzo

Vind uw ideale Iluzo gevelsteen op basis van de kleur, het formaat of het type steen.

Voor de vakman en -vrouw: leer de meest recente technieken en nieuwste ontwikkelingen.

Creëer texturen en visualiseer uw ontwerp levensecht met de BIM/Textuur-generator.

Extra documenten, folders en brochures kunt u als particulier of professional downloaden en gratis laten bezorgen per post.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt