30 jaar garantie op vorstbestendigheid

Uniek in de bouwsector: 30 jaar garantie op levering én plaatsing van keramische dakpannen met vorstschade

U krijgt 30 jaar garantie op vorstbestendigheid op alle Koramic keramische dakpannen, voor zowel de kleipannen op uw dak als op uw gevel en incl. de vervangingskosten. Belangrijkste voorwaarde voor deze 30-jarige garantie bij daken, is dat er met ventilerende ondervorsten van Koramic gewerkt wordt. Verdere details vindt u hieronder. 

Voorwaarden voor de 30 jaar garantie

Wienerberger waarborgt de vorstbestendigheid voor 30 jaar van de Koramic kleipannen, gebruikt zowel in dak- als gevelbekleding.

 1. Deze waarborg heeft betrekking op de vorstbestendigheid van de Koramic kleipannen.
  Een onvoldoende regendichtheid door een gebrekkige plaatsing wordt uitgesloten.
 2. Wienerberger garandeert, op basis van de norm EN 1304, die van kracht is op het moment van levering van de pannen, de vorstbestendigheid van haar Koramic kleipannen voor een periode van 30 jaar.
 3. Deze waarborg is enkel geldig:
  • Bij keramische materialen verkocht door Wienerberger nv in België en geplaatst in België.
  • Bij vorstschade. Van vorstschade is er sprake wanneer de keramische materialen hun oorspronkelijke functie niet meer vervullen d.w.z. wanneer keramische materialen geen regendichte huid meer vormen.
  • Bij normaal gebruik van keramische materialen in normale atmosferische omstandigheden.
  • Indien de plaatsingsvoorschriften van de fabrikant correct werden nageleefd, in het bijzonder het correct plaatsen van het onderdak en het plaatsen van de keramische materialen op een dubbele lattenstructuur van panlatten en (tengel)latten. De onderzijde van de kleipannen dient voldoende geventileerd te worden. Hiervoor dient aan volgende voorwaarden voldaan te zijn:
   • de latten die zorgen voor de luchtdoorstroming moeten een minimale dikte van 15 mm hebben.
   • er moet voldoende luchtinlaat zijn, hetzij door een continue inlaatopening van 15 mm, hetzij door gebruik van een ventilerende onderlat, hetzij door plaatsing van voldoende ventilatiepannen.
   • er moet voldoende luchtuitlaat zijn, hetzij door gebruik van ventilerende Koramic ondervorsten, hetzij door gebruik van voldoende ventilatiepannen (in geval van ingemortelde vorsten), hetzij door een continue uitlaatopening van 15 mm (in geval van gevelbekleding).
   • Indien de vastgestelde gebreken niet veroorzaakt werden door een externe factor.
 4. De waarborg treedt in op de dag van de levering op de werf en geeft een rechtstreekse vordering van de eindklant op Wienerberger, zonder dat de eindklant zich tot de bouwstoffenhandelaar en/of aannemer moet wenden.
  De eindklant moet de schade binnen de 3 maanden nadat hij ze ontdekt, schriftelijk melden aan Koramic.
 5. De waarborg beperkt zich tot het gratis leveren en plaatsen van identieke nieuwe kleipannen ter vervanging van de door vorst beschadigde keramische materialen. Deze werken worden uitsluitend uitgevoerd door Wienerberger of een door Wienerberger aangestelde aannemer.
 6. De waarborg is niet van toepassing op eventuele schade aan, gebreken in en/of niet conformiteit van de kleipannen, zoals kleurverschillen en/of transportschade welke zichtbaar waren bij de levering op de werf.

 
Koramic is een geregistreerd merk van Wienerberger nv.

De garantie hierboven wordt dan ook formeel verstrekt door:

Wienerberger nv
Kapel ter Bede 121
8500 Kortrijk
RPR Kortrijk
Ondernemingsnummer: 0448 850 870

 

Vraag uw garantiecertificaat aan via uw dakdekker.

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

 • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen voor een stijlvolle dakdekking. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige dak.
 • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
 • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.