Wevolt X-Roof
  • Strakke uitstraling
  • Robuust en (brand)veilig
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Eenvoudige installatie
  • Maximaal rendement, minimale milieu-impact
  • Slimme investering

Wevolt X-Roof: zonne-energie met maximaal rendement

Wevolt X-Roof is een volledig dakvervangend systeem, met geïntegreerde zonnepanelen in het dakvlak. Het resultaat is een mooi, waterdicht, vuur- en windbestendig energiedak met een eigentijdse uitstraling en maximaal rendement. Het systeem wordt aangevuld met verzaagbare paspanelen.

 

Eigentijdse uitstraling, maximaal rendement

Verzaagbare zonnepanelen

Als u kiest voor een moderne woning, ziet u liever geen klassieke zonnepanelen op het dak. Wevolt X-Roof zonnepanelen creëren, in combinatie met verzaagbare paspanelen in dezelfde kleur, een duurzaam dak met een eigentijdse en strakke uitstraling.     

De pluspunten op een rij

Met een Wevolt Energiedak kiest u niet alleen voor een duurzame, maar ook voor een esthetische oplossing. Wevolt X-Roof zonnepanelen leveren zonne-energie met een maximaal rendement. Bovendien kunt u rekenen op de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger.     

✓ Eenvoudige installatie

Slechts vijf basiselementen. Eenvoudig en snel van rechtsonder naar linksboven te installeren en aan te sluiten op andere dakelementen. Individueel demonteerbare panelen.

✓ Maximaal rendement, minimale milieu-impact 

Maximale benutting van het dakoppervlak dankzij de kleine modulemaat en natuurlijke ventilatie voor meer opbrengst. Lange levensduur, lokaal geproduceerd en optimaal herbruikbaar. Bevat geen lood of PFAS.

✓ Onderhoudsvriendelijk en lage degradatie

Individueel uitneembaar en frameloos ontwerp waardoor vuilophoping geen kans krijgt. Doordat elementen elkaar overlappen en elk element een glazen achterzijde heeft, kunnen vocht en vuil niet binnendringen. 

✓ Voordelige keuze

Slimme investering dankzij de lange levensduur van glas-glas panelen.

✓ Robuust en (brand)veilig

Modules van gehard dubbelglas. Mechanisch sterk, hagelbestendig, waterdicht, KIWA-getest op wind- en waterdichtheid en vliegvuurbestendigheid. MWT-techniek: een kleine kans op microcracks en hotspots. Goed geventileerd.

✓ Strakke uitstraling

Naadloos in te passen in plaats van dakpannen voor een modern dakbeeld. Eenvoudig af te werken met verzaagbare paspanelen voor een strakke uitstraling.

Wevolt X-Roof

De zekerheid van glas-glas zonnepanelen

Zeer lange levensduur

Het Wevolt X-Roof is het schuine dak van de toekomst. In het dakvervangende systeem zijn kleine zonnepanelen geïntegreerd in het dakvlak. Het resultaat is een architectonisch dak dat esthetisch, waterdicht, vuur- en windbestendig is. De glas-glas zonnepanelen van 2 x 3,2 mm zijn voorzien van hightech celtechniek, garanderen een lange levensduur en zorgen voor een maximaal vermogen.

30 jaar zorgeloos energie

Lage degradatie en hoge betrouwbaarheid

De robuuste celtechnologie van het Wevolt X-Roof garandeert een lage degradatie en hoge betrouwbaarheid. De zwarte panelen genereren een vermogen tot 203 Wp/m2. De vermogensgarantie bedraagt 90% na 20 jaar en 85% na 30 jaar.

Eenvoudige installatie

Een Wevolt Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen is eenvoudig en snel te installeren met behulp van slechts vijf basiselementen. U werkt daarbij van rechtsonder naar linksboven. De verzaagbare paspanelen sluiten naadloos aan op de andere dakelementen. Koppel de panelen eenvoudig aan elkaar met de standaard plug & play MC4 connectoren. Benieuwd hoe een installatie in z’n werk gaat? In de animatie laten we het stap voor stap zien. 

Specificaties Wevolt X-Roof zonnepanelen

Wevolt X-Roof XR036H-111BK-B

Vermogen: 203 Wp/m²
Afmeting: 1033 x 630 mm
Gewicht: 26 kg/m²

Wevolt X-Roof XR036H-080TC-B

Vermogen: 146 Wp/m²
Afmeting: 1033 x 630 mm
Gewicht: 26 kg/m²

Wevolt X-Roof XR036H-111BK-B

Vermogen: 203 Wp/m²
Afmeting: 1033 x 630 mm
Gewicht: 26 kg/m²

Onderdak Fleece Plus FR

Onderdakfolie voor Wevolt zonnepanelen

Om de (brand)veiligheid bij BIPV-systemen te allen tijde te garanderen, raden wij aan om een brandvertragende onderdakfolie te gebruiken.

De onderdakfolie Fleece Plus FR, met een brandklasse B-s1,d0-classificatie, biedt een uitstekende brandwerendheid, waardoor deze bijzonder geschikt is voor gebruik bij in het dak geïntegreerde PV-systemen en PV-dakpannen. Deze brandvertragende folie is vervaardigd uit polyestervlies met een PU-coating en bestaat uit twee lagen. Het is zowel dampopen, capillair als waterdicht. Daarnaast is de folie uitgerust met een dubbele geïntegreerde kleefstrook, waardoor het onderdak volledig wind- en waterdicht afsluit. Het materiaal is UV- en temperatuurbestendig en moeilijk ontvlambaar.

Meer info

Veelgestelde vragen

We krijgen vaak vragen over de Wevolt Energiedak-oplossingen, zoals Wevolt X-Roof. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Over het algemeen levert het gebruik van zwarte Wevolt X-Roof zonnepanelen een vermogen van 203 Wp/m² op. De daadwerkelijke opbrengst varieert op basis van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie en hellingshoek van uw dak, en de positie van de panelen ten opzichte van de zon.

Door het gebruik van de glas-glas opbouw en de robuuste celtechnologie combineert X-Roof een langdurig, hoog rendement met een uitzonderlijk lange levensduur. Bovendien krijgt u 30 jaar garantie op zowel de productkwaliteit als het vermogensbehoud. De verwachte levensduur is zelfs aanzienlijk langer.     

Als alle kosten en opbrengsten in rekening worden gebracht, hoeft deze oplossing in een nieuwbouwproject niet duurder te zijn dan traditionele zonnepanelen. Bovendien verdient deze investering zich door de lange levensduur op termijn altijd terug, zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Bent u een architect, bouwprofessional of eigenaar van een woning en wilt u meer informatie over een Wevolt X-Roof Energiedak? Neem dan contact op via het contactformulier.

Ja, een Wevolt X-Roof Energiedak is geschikt voor zowel micro-omvormers, optimisers als stringomvomers.

Een Wevolt X-Roof zonnepaneel heeft een afmeting van 630 x 1033 mm. De werkende maat, de afmeting waarmee gerekend wordt tijdens het monteren (exclusief de overlappende delen), bedraagt 530 x 1035 mm.

Een Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen is een Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV) systeem, ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. Brandveiligheid is daarbij erg belangrijk. Een goede ventilatie tussen de modules en het dakbeschot zorgt voor een natuurlijke koeling van de zonnepanelen. Bovendien werkt de glazen achterzijde van de X-Roof zonnepanelen brandvertragend. Daarnaast begint én eindigt een veilig BIPV-systeem met een gecertificeerd systeem, een deskundige installatie en het gebruik van de juiste materialen.

Lees hier het artikel over de (brand)veiligheid van Wevolt zonnepanelen.

De Wevolt X-Roof glas-glas zonnepanelen hebben een zeer lange levensduur en zijn optimaal recyclebaar. Bij het gebruik van Wevolt X-Roof zonnepanelen zijn er geen dakpannen meer nodig. Wevolt X-Roof is daarom een van de meest duurzame dakoplossingen die op dit moment beschikbaar zijn in België. 

Een Energiedak met Wevolt X-Roof zonnepanelen heeft nauwelijks onderhoud nodig omdat vuil zich niet kan ophopen op een frame. In geval van vervuiling na verloop van tijd wordt aanbevolen om het dak te laten reinigen door een vakman.

Een Wevolt X-Roof Energiedak installeert u snel en eenvoudig met slechts vijf onderdelen. En door het gebruik van paspanelen is elke aansluiting eenvoudig te maken. 

Lees hier het artikel over de efficiënte installatie van Wevolt zonnepanelen.

Vul het contactformulier in en wij bezorgen u de gecertificeerde installateurs bij u in de buurt.

Wevolt X-Roof

Vragen over Wevolt?

Wij helpen u graag met uw project!

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.