Young man working at modern office space, working on project. Sitting at the table and using laptop. Brick wall in background. Over the shoulder view.
  • +/- 150 bouwknopen oplossen
  • Gunstiger S-peil
  • Bewaar projecten
  • Ontwikkeld ism Universiteit Gent
  • Afgestemd met Vlaams Energieagentschap

Bouwknopen oplossen met de Bouwknopenatlas

Met onze online tool lost u op een eenvoudige manier meer dan 150 bouwknopen op voor uw bouwproject. De Bouwknopenatlas ondersteunt de bouwprof bij het opsporen, oplossen en detailleren van bouwknopen, met als resultaat een helder verslag voor de EPB-verslaggever.

De Bouwknopenatlas is een online tool waarmee u al in voorontwerp ongeveer 150 (punt)bouwknopen kan inschatten, berekenen en overzetten naar uw EPB-software. Onze tool doet voorstellen om de bouwknopen waar mogelijk volgens de basisregels op te lossen. Daarbij wordt rekening gehouden met de kostprijs van die oplossingen en wordt het concept niet ingrijpend bijgestuurd.

Indien er een bouwknoop niet conform de basisregels kan worden ingevuld, berekent de Bouwknopenatlas de ψ-waarde en toetst hij deze af aan de limietwaarde. Voor puntbouwknopen wordt de χ-waarde berekend en afgetoetst.

U kunt de berekeningen laten uitvoeren op basis van verschillende parameters:

  • Verschillende isolatiediktes in de schildelen
  • Isolatiematerialen met verschillende lambdawaarden

De isolatiediktes kunnen oplopen tot een isolatieniveau dat gebruikelijk is bij passief bouwen.

Bewaar uw berekeningen

Bij de start van uw eerste berekening vragen we u om een profiel aan te maken. Daarna is het mogelijk om al uw berekeningen en zoektochten op te slaan, zodat u niet alles telkens opnieuw moet ingeven.
 

Gebaseerd op kennis en expertise

Wienerberger ontwikkelde de Bouwknopenatlas niet alleen. We werkten hiervoor samen en in overleg met de Universiteit Gent en het Vlaams Energieagentschap.

De tool berekent de invloed van bouwknopen op het S-peil volgens ‘Optie B’, de methode van de EPB-aanvaarde bouwknopen.

Bij de ontwikkeling werden er per bouwknoop maar liefst 5.000 simulaties uitgevoerd om alle mogelijke situaties in kaart te brengen.

 

Inner wall - Glued PLS500

Bouwknopen berekenen en oplossen?

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.